Victor Ponta, lansat apatic de 6.000 de pesedişti către Cotroceni. Cum a...

Victor Ponta, lansat apatic de 6.000 de pesedişti către Cotroceni. Cum a reacţionat Bojin când candidatul PSD a vorbit despre justiţie GALERIE FOTO

8
DISTRIBUIȚI

victor ponta la craiova 04_resize Apatie-n sala polivalentă din Craiova, valuri doar la inundaţiile de la Novaci unde premierul candidat la preşedinţie s-a dus, astăzi, „ca oamenii să simtă că nu sunt singuri şi să-i ajutăm”. Cu Victor Ponta neîntors de la inundaţii, pesediştii au strâns rândurile . Cei din Timiş au stat răsfiraţi – senatorul Ilie Sârbu în primul rând pe scenă, lângă Valeriu Zgonea şi Ioan Rus, preşedintele PSD Timiş, Titu Bojin, în ultimul rând de pe scenă, Sorin Grindeanu, în primul rând din faţa scenei, iar restul activului în sală, undeva pe la tribuna a doua a sălii polivalente.

Nu au lipsit raportările tovărăşeşti ale lui Claudin Manda care a anunţat că în filiala Dolj „tot activul este implicat şi pregătit să depăşim rezultatele de la europarlamentare, unde am obşinut cele mai multe voturi dintre toţi în ţară”. În timp ce urmaşul lui Ponta la TSD, Mihai Sturzu, a stârnit zâmbete cu al său „sărut mâna doamnelor şi domnilor, bună ziua domnilor”, fostul ministru Ecaterina Andronescu s-a angajat că „voi convinge pe toţi cetăţenii României ca să-l voteze pe Victor Ponta pentru că nu a desfiinţat locuri de muncă, ci a creat 140.000”. Când Victor Ponta a intrat în sală însoţit de vicepremierul Liviu Dragnea, sala s-a trezit pentru câteva zeci de secunde la viaţă, scandându-i numele celui care avea să li se confeseze că „Dumnezeu aşează lucrurile mult mai bine şi mi-am lansat deja candidatura pentru a fi preşedintele românilor la Novaci, la Bengeşti, alături de oameni care de fapt reprezintă România adevărată, nu România din cărţi sau de la televizor”.


Dragnea le-a atras atenţia celor 6.000 de pesedişti că „vanitatea este cel mai grav păcat” şi că „Victor Ponta va fi preşedinte doar când se va număra ultimul vot”.

Discursul celui care a anunţat că vrea să fie „preşedintele românilor, nu al unui grup” nu a stârnit prea mult entuziasm în rândul activului de partid. Nici când a vorbit despre investiţiile care trebuie continuate – „ştiu cât trebuie pentru a se termina autostrada Nădlac – Arad care se opreşte undeva, brusc, în câmpie”, nici când a vorbit despre cum vrea să fie la Cotroceni – „vreau să fiu un preşedinte util societăţii. Întrebarea pe care şi-o pune toată lumea este ce rămâne după zece ani ai mandatului lui Traian Băsescu. Ură, dezbinare, vieţi distruse. Ce a făcut bun pentru România, ce a făcut util societăţii?”.

Nu au lipsit nici săgeţile trase spre Klaus Iohannis, Ponta anunţând că ” nu vreau să mă acuze nimeni sau spună că e un defect faptul că sunt român sau ortodox în ţara mea. Aşa m-am născut, aşa o să mor, sunt mândru de asta, cred că trebuie să fiu respectat pentru acest lucru”. A trezit sala la aplaudat când a mulţumit celor doi lideri ai PSD care nu au fost la Craiova – Ion Iliescu şi Adrian Năstase. Nimic despre Mircea Geoană.  Când Ponta a vorbit despre justiție și anunţat că nimeni nu este mai presus de lege, Bojin a început să râdă şi să comenteze cu unul dintre pesediştii de lângă el. Ilie Sârbu a uitat la un moment dat de discursul ginerelui său, fiind mai preocupat de discuţiile cu Ioan Rus. La final, după ce în unanimitate. s-a votat rezoluţia prin care a fost lansat oficial spre Cotroceni, Victor Ponta a anunţat că se întoarce în zonele inundate, nu înainte de a-l mai contrazice încă o dată pe Dragnea „nu s-a încheiat nimic. Ne vedem la Cotroceni”.

8 COMENTARII

  1. 6000 DE PARTICIPANTI.MA INTREB,SI VA INTREB,CU CE BANI AU FACUT ACEASTA LANSARE?CEAUSESCU RADE DE NOI SI CU CURUL.SANTEM NISTE CRETINI DACA IL VOM ALEGE PE ACEST MINCINOS.CEL MAI FERICIT ESTE RASPOPITUL SARBU.SANT CONVINS CA-I VINE SI LUI RANDUL.MORTII DIN TIMISOARA NU-L IARTA.DE COAIE AI SCAPAT,URMEAZA D.N.A,DE EI CUM VEI SCAPA RASPOPITULE?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.