De ce vrea viceprimarul Traian Stoia să demoleze o casă din Fabric...

De ce vrea viceprimarul Traian Stoia să demoleze o casă din Fabric GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

strada stefan cel mare timisoara (9)

Săptămâna trecută, viceprimarul Traian Stoia anunța că Poliția Locală Timișoara a început controalele la imobilele din cartierul Fabric, atât cele ale primăriei, cât și cele cu proprietari privați. Dezvăluirea despre timișorenii care locuiesc în Fabric, dar nu sunt branșați la rețeaua de apă-canal și folosesc o latrină, devenea un subiect fierbinte.

La finele acestei săptămâni, Stoia a prezentat mai multe nereguli constatate pe strada Ștefan cel Mare.


Problemele au fost depistate la imobilele cu numerele 2, 8,9, 14, 17, 27, 30 și 35. În mare parte, neregulile au fost legate de căderea tencuielii, starea deplorabilă a clădirilor, dar și de prezența termopanelor, interzise pe clădiri istorice. De departe, Stoia a fost nemulțumit de neregulile care au fost găsite pe Ștefan cel Mare numărul 35, acolo unde mai mulți oameni stau ilegal într-o casă care aparține primăriei, Imobilul arată deplorabil având ziduri care stau să cadă. Viceprimarul spune că acea construcție trebuie demolată, iar terenul odată liber să fie dat spre închiriere unor investitori.

Pesedistul a atenționat că la imobilele din Fabric trebuie acționat în forță întrucât, fiind clădiri istorice, este vorba despre modele care odată ce cad de pe clădire din cauza degradării nu mai pot fi refăcute, fiindcă nu mai există meșteri care să le poată reconstitui.

1 COMENTARIU

  1. Mesteri care sa refaca aceste ornamente exista.
    Problema este ca odata cazute ornamentele de pe casa si nu se mai stie cum aratau, nu se va mai sti cum trebuie refacute, plus ca si daca exista fotografii de exemplu (sau cel mai bine planurile initiale ale cladirii!) va costa mult mai mult refacerea daca nu exista macar inca un ornament la fel dupa care sa se poata lua un negativ si nici nu va arata absolut identic cu originalul. Si ar fi pacat sa ne multumim cu faptul ca ‘nu se poate’. Pentru ca trebuie doar sa aruncam un ochi la vecinii unguri sa vedem ce se poate.
    La cladirile acestea ar trebui urgent conservat ceea ce exista, luate mostre de la ornamentele in pericol pentru ca nici daca s-ar incepe acum reabilitarea cladirilor intr-un ritm alert pana sa se ajunga reface toate cladirile sigur s-ar pierde mult din substanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.