Zeci de persoane au ajuns la spital după ce au mâncat pizza...

Zeci de persoane au ajuns la spital după ce au mâncat pizza la restaurantul socrului vicepreședintelui CJ Timiș. Ce spun medicii UPDATE Reacția lui Călin Dobra

5
DISTRIBUIȚI

spital-victor-babaes-640x544

Zeci de persoane, printre care și copii au ajuns la spital la sfârșitul săptămânii trecute, după ce, în  joi seara au ieșit la o pizza, în Lugoj. O parte din pacienți au fost transportați în stare critică la Timișoara, la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”.  În prezent, aproximativ jumătate din cei peste 20 de pacienți au rămas internați.

La o zi după ce au încheiat masa, oamenii au început să se simtă rău, acuzând febră mare, diaree și vărsături. Starea de rău s-a declanșat la câțiva din comeseni vineri seara, iar la alții sâmbătă. Unii au sunat la 112, alții au venit la spital cu mașinile personale.  Opt persoane au fost transportate de urgență la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, între care o familie cu doi copii. ”Pacienții suferă o toxiinfecție alimentară, însă momentan nu ne putem pronunța cu privire la parazitul care a produs-o. Ei au ajuns la spital cu febră mare, diaree și vărsături. Au fost prelevate probe de analize de la toți pacienții, iar marți sau miercuri vom putea avea un rezultat concret.


De asemenea, li s-a administrat tratament medicamentos cu antibiotice, iar rezultatul este pozitiv”, a declarat Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Pacienții au luat masa joi seara în localul Coktail Rive din cartierul Cotu Mic din Lugoj, local care aparține socrului vicepreședintelui CJ Timiș, Călin Dobra (PSD).

Reprezentanții Direcției de Sănătate Timiș au ridicat probe alimentare din restaurant. ”Echipa DSP s-a deplasat sâmbătă la fața locului, imediat după ce am fost informați de situația pacienților. Din punct de vedere igienico-sanitar s-a constatat că localul  respectă toate normele și circuitele, nefiind nimic de imputat. S-au prelevat probe alimentare din ingredientele folosite la prepararea pizzei, iar rezultatele vor fi disponibile marți dimineață”, a declarat Dana Șpac, purtătoarea de cuvânt a DSP Timiș.

Suspiciunea medicilor se îndreaptă spre sosul de usturoi, cu maioneză, pe care l-au consumat, la pizza, toate cele 11 persoane care se mai găsesc și la această oră internate în spital, și care, era posibil să se altereze din cauza căldurii.

UPDATE Contactat pentru a oferi o poziţie vizavi de incident, vicepreședintele PSD al Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, ne-a spus că „nu ştiu care este situaţia.  Ştiu ce s-a întâmplat în weekend, am înţeles că a fost şi un control şi s-au preluat probe pentru a se stabili despre ce este vorba.  Momentan nu ştiu mai multe detalii, este restaurantul socrului meu, nu mă ocup eu”.

5 COMENTARII

  1. interesant…el nu stie nimic. bine ca stie sa faca in asa fel incat firmele lui sa ia toate proiectele primariei…..pardon..”nu sunt firmele lui”…ale socrului, alte rude…etc

  2. socrul lui Dobra..fost militean fost soferul lui Nacu…parca el are si hanul Ana Lugojana…ce frumos ar fi ca toti cei 25 sa/l dea in judecata si sa ceara macar cite 1000 de euro de persoana despagubiri.asa ca sa/l invete minte …mai mult ca sigur ca are protectie politica…ar fi mai multe de povestit dar sunt plictisit de jegurile astea din societate …mie daca imi imbolnavea masina luam toporul si spargeam toata locatia cu tot cu patronul ala jegos…il puneam sa manince toata mancarea alterata sa vada cum e…mortii mamii lui de jegos

  3. sa faca control si la ana lugojana sau ii jegu ala de ginere in psd si nu se poate,sa le faca dosar penal si la puscarie cu ei vreo 10 ani sa nu isi mai bata joc de lume pe bani lor ca mancarea o platim,dar oricum nu se intampla nimic ca politia economica de la lugoj musamalizeaza totul mai bine zis mari ciurescu care il tine si pe cornel olteanu in piata cu tigri ca doar ia cumparat audi a4 modelu nou o mare coruptie la lugoj in politie.

  4. duceti-va la nishei langa sectzia 15 politzie , unde nicu grasu patron de terasah serveste la domiciliu sida si sifilis in pizza doar femeilor iar altora pachete de cocainah ajunse din america pe bani subtziri .
    nicu grasu de la nishei el detzine recuperatorii ilegali falshi dupah descinderi ai politiei capitala , nicu grasu nishei cel sub anul 1998 a devastat cladirea big berceni a tras in oameni cu armament cu munitzie , arestat de politia capitala si scos pe o altah ushah

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.