300 de locuri fără taxă, disponibile la Universitatea de Vest din Timișoara...

300 de locuri fără taxă, disponibile la Universitatea de Vest din Timișoara pentru sesiunea de toamnă

1
DISTRIBUIȚI

Marilen Pirtea

Ajunsă la final, admiterea din această vară de la Universitatea de Vest din Timișoara arată bine. Oficialii UVT anunță un număr de 2700 de noi studenți la ciclul licență. Acesta este al doilea an de când Universitatea de Vest din Timișoara a reintrodus examenul de admitere.

Astfel, din cele 2000 de locuri disponibile la buget au fost ocupate 1700, locuri mai fiind disponibile la specializări de la Facultăți precum cele de Arte și Design; Chimie, Bilogie, Geografie; Fizică; Litere, Istorie și Teologie; Matematică şi Informatică; Muzică; Economie și de Administrare a Afacerilor; Sociologie și Psihologie; Ştiinţe Politice, Filozofie şi Ştiinţe ale Comunicării. În ceea ce privește locurile cu taxă, au fost ocupate peste 1000 din cele 3600 disponibile. Locurile bugetate rămase libere vin în întâmpinarea mai multor categorii de absolvenţi care sunt aşteptaţi la UVT: componenţi ai loturilor olimpice, absolvenţi de liceu cu rezultate remarcabile dar care din diverse motive nu au putut fi prezenţi la sesiunea de bacalaureat din luna iulie, tineri a căror situaţie materială nu le permite să urmeze studii superioare la forma cu taxă.


Conştienţi de implicarea socială pe care trebuie să o aibă o instituţie de învăţământ superior, UVT pune la dispoziţia candidaţilor de etnie rromă un număr de 30 locuri cu finanţare de la buget.

„Rezultatele admiterii ne bucură și confirmă munca noastră. Putem spune că suntem pe un trend ascendent, în contextul în care numărul absolvenților de liceu cu diplomă de bacalaureat este mai mic de la an la an. Recunoașterea națională și internațională, oferta adaptată la piața muncii, la cerințele angajatorilor din multinaționale au condus la o atractivitate ridicată a Universității. Am atras tineri din întreaga țară. Mai mult, anul acesta am avut centre de admitere deschise în alte trei județe”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Succes au avut și programele de studiu în limbi străine. De asemenea, la programele de studii de limbi moderne s-a înregistrat un număr mare de candidaţi. Printre programele de studiu care s-au bucurat de o atenţie sporită din partea absolvenţilor de liceu este şi programul de Design de la Facultatea de Arte unde au fost ocupate toate locurile la buget și mai mult de jumătate din cele cu taxă. O situație asemănătoare se înregistrează și la Drept, la Economia comerțului, Informatică economică, Contabilitate și Informatică de gestiune, Economie și afaceri internaționale, Marketing. Toate cele 83 de locuri bugetate la Informatică au fost ocupate, la fel fiind și o mare parte din cele cu taxă, situație întâlnită și în cazul programului de studiu Psihologie.

O nouă etapă de admitere la Universitatea de Vest din Timișoara, pentru locurile de la buget și taxă libere, se va desfășura în perioada 8 – 21 septembrie. Detalii suplimentare pot fi obținute pe pagina de internet a Universității, www.uvt.ro sau pe pagina de Facebook, www.facebook.com/uvtromania.

1 COMENTARIU

  1. Vreau sa ma duc la o facultate de arta pictura, si as vrea sa intru la fara taxa, dar nu stiu care sunt termenii si conditiile… Imi poate spune cineva care sunt?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.