Contre între ACL Timiș și PLR Timiș cu ocazia aniversării lui Ion...

Contre între ACL Timiș și PLR Timiș cu ocazia aniversării lui Ion I.C. Brătianu. Cine i-a numit pe membrii fostului PNL Timiș „urmașii lui Traian”

2
DISTRIBUIȚI

aniversare bratianu liberali 1

Aniversarea a 150 de ani la la nașterea lui Ion I.C Brătianu a fost, la Timișoara, un prilej numai bun pentru împunsături între cele două tabere liberale, fostul PNL Timiș, momentan ACL, și actualul PLR Timiș.

Aflând că la ora 11.00 membrii PLR vor să depună flori la statuia lui Brătianu, membrii PNL Timișoara, în frunte cu președintele Dan Diaconu, au vrut să arate cine e mai matinal, fără a invita și presa la eveniment. La ora 10.00, Diaconu și alți membri PNL au sosit la statuia lui Brătianu, acolo unde au depus flori și un cub cu numele partidului și al omului istoric. Liberalii au fost rezervați în declarațiile despre foștii colegi, mulțumindu-se să spună că Brătianu nu a destrămat PNL.


Secretarul executiv al PNL Timiș, Marian Vasile, a declarat că „este dreptul lor democratic de a depune coroane și de a-l omagia pe unul din primii oameni ai PNL, însă momentan PLR, ca anexă a PSD, contribuie la îndepărtarea României de democrație”.

Ajuns la fața locului tocmai când foștii colegi de partid plecau, senatorul PLR Petru Ehegartner, șeful PLR Timiș, i-a numit pe foștii colegi din PNL, în fața camerelor, „urmașii lui Traian”. După ce a susținut un discurs de circa zece minute despre Ion I.C. Brătianu, Ehegartner recitat câteva pasaje din cartea „Capitalismul românesc”, scrisă de liberalul Dinu Patriciu. Senatorul s-a arătat cu precădere impresionat de fraza „statul român e condamnat să fie liberal sau să nu fie deloc”. Întrebat de ce a fost atât de dur la adresa foștilor colegi din PNL, Ehegartner a spus că formula „urmașii lui Traian” nu îi aparține.

Șeful PLR Timiș a avut o singură dilemă, dacă toți membri ACL Timiș au depus corane. Absența lui Constantin Ostaficiuc, fost președinte al PDL Timiș, nu a fost o veste îmbucurătoare pentru liberalul care a spus că el nu crede în ACL și nici în formarea noului PNL.

2 COMENTARII

  1. Din punctul meu de vedere acest Ehegardner are comportamentul unui parameci. Pana mai ieri lingea peste tot unde scria PNL si acuma scuipa. Caracter infect…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.