Copii cu care ne MÂNDRIM: cum a reușit un băiat din Timiș...

Copii cu care ne MÂNDRIM: cum a reușit un băiat din Timiș să obțină 42 de medalii în doar un an. Care este visul lui

0
DISTRIBUIȚI

copil medaliat

Un băiat de doar nouă ani din Lugoj a reușit, cu multă muncă și perseverență, să obțină zeci de medalii în doar un an și câteva luni, de când participă la concursurile la gimnastică artistică masculină. Astăzi, reprezentanții Partidului Conservator Timiș i-au făcut o surpriză și i-au acordat premiul „Titu Maiorescu”.

Părinții lui Norbert Marcu au povestit, astăzi, că s-au gândit să-l trimită pe băiețel să facă sport la doar cinci ani, după ce au văzut că acesta nu avea stare, era mereu energic.


După doi ani și jumătate de antrenamente grele, Norbert s-a înscris la primul concurs. „Mă antrenez în fiecare zi câte trei ore, uneori chiar și sâmbătă. În toată această perioadă, de când particip la concursuri, am câștigat 42 de medalii, cele mai multe de aur. Cea mai dragă dintre ele este prima medalie de aur pe care am câștigat-o la Timișoara, la inele”, a povestit, astăzi, Norbert Marcu.

Băiețelul de nouă ani are și un vis, să ajungă campion mondial și să i se pună la gât o medalie de aur adevărată. „Visul meu este să ajung ca Marian Drăgulescu. Cel mai mult îmi place la inele, dar încă nu am reușit să fac crucea, tot mă exersez, cu greu se face pentru că este nevoie de multă forță”, a mai spus Norbert Marcu.

Multiplul medaliat național și internațional la gimnastică artistică masculină a primit din partea Partidului Conservator Timiș 2.500 de lei și o plachetă. „Copilul din Lugoj, ajutat de părinți, poate mai puțin sprijinit de comunitatea locală, de instituțiile statului, merită impulsionat cu ceva și l-am ales pentru a-i decerna acest premiu. Ne dorim să promovăm copiii talentați, tinerii valoroși, oamenii de excepție”, a precizat Maria Grapini.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.