Elevii înscriși la unele dintre cele mai bune licee din Timișoara vor...

Elevii înscriși la unele dintre cele mai bune licee din Timișoara vor învăța în clădiri fără autorizație. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

colegiul c.d.logaTrei licee de prestigiu din orașul de pe Bega nu au primit autorizație de funcționare sau și-o vor pierde. Motivul? Lucrările de reabilitare al clădirilor în care elevii vor învăța din următorul an școlar nu au mai fost finalizate. Potrivit inspectorului școlar adjunct Francisc Halasz, este vorba despre Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”, Liceul Teoretic “J.


L. Calderon” și Colegiul Național “C. D. Loga” din Timișoara. Din păcate, nu se știe când vor fi finalizate lucrările, și asta pentru că acestea sunt parțial finanțate de Primăria Timișoara.

“Acestea au avut autorizaţie sanitară, dar datorită lucrărilor ce se vor desfăşura pe parcursul anului şcolar îşi vor pierde autorizaţia. Unele clase vor fi obligate să se mute în alte unităţi de învăţământ până se termină lucrările. La aceste licee se fac nişte lucrări de reabilitare ample, care nu pot fi terminate într-o vacanţă şcolară. Deocamdată lucrările începute sunt parţial finanţate de primărie, dar sunt depuse pe POR proiecte la ADR. Ele sunt în momentul de faţă în jurizare şi dacă vor primi bani, aceste lucrări vor continua”, a explicat, astăzi, Francisc Halasz. Potrivit inspectorului școlar adjunct, o parte din elevii care învață la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” vor fi mutați în altă clădire.

În total, în județul Timiș sunt 31 de școli neautorizate în care învață peste o mie de copii, mulți dintre ei fiind nevoiți să meargă la WC în fundul curții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.