Gruparea româno – moldoveană, specializată în tâlhării şi incendieri la comandă care...

Gruparea româno – moldoveană, specializată în tâlhării şi incendieri la comandă care acţiona în vestul ţării, destructurată de DIICOT. Vezi ce s-a găsit la percheziţii

0
DISTRIBUIȚI

ziua_politiei_TS043

DIICOT a reuşit anihilarea unei grupări româno – moldovene specializată în tâlhării la pont şi operaţiuni de intimidare, care a acţionat în ultimii doi ani în vestul ţării. Gruparea a dat lovituri în Arad şi Cluj Napoca, prejudiciile fiind de peste 500.000 lei. Ieri, poliţişitii arădeni i-au  ridicat pe suspecţi şi le-au percheziţionat locuinţele. Din probele adunate a reieşit că, în 2012, Ioan Cătălin Şărban a iniţiat grupul de crimă organizată, la care au aderat cetăţenii moldoveni Tudor Butnaru şi Artimon Grişco şi românii Eugen Burz şi Sorin Mureşan. Prima lovitură pentru care anchetatorii au adunat probe a fost dată în 25 aprilie 2013, la Cluj Napoca, aceasta fiind coordonată direct de liderul grupării.


Butnaru şi un alt bărbat au aşteptat victima în parcarea blocului de pe strada Scorţarilor din Cluj Napoca. Prin violenţă, l-au deposedat de geanta în care erau 49.500 euro, 220 franci elveţieni, 9.500 dolari, 1.600 lire sterline şi 15.000 lei şi mai multe documente.

O altă lovitură a grupării a fost dată, anul trecut, în 10 octombrie, la Arad,  când la ordinul lui Şărban, Butnaru şi o altă persoană, rămasă necunoscută până acum, l-au atacat pe un bărbat şi i-au luat geanta în care erau 220.000 lei. Ulterior, au fugit cu un Volkswagen Golf, înmatriculat în Bulgaria şi condus de Burz. Anchetatorii au stabilit că, anul acesta, în 16 martie, în jurul orei 23, Butnaru şi Grişco au incendiat Land Rover-ul unui clujean, maşina fiind parcată pe strada Vidraru. Acţiunea s-ar fi realizat la la instigarea suspectului Sorin Mircea Mureşan şi sub coordonarea directă a lui Şărban. În timpul percheziţiilor, în locuinţa unui alt membru al grupării, Viorel Zecheru, poliţiştii au descoperit 280 de grame de cannabis, acesta fiind anchetat acum şi pentru trafic de droguri de risc.

În urma audierilor de ieri, astăzi, procurorii DIICOT Arad vor solicita arestarea preventivă pe 30 de zile pentru Şărban, Burz şi Mureşan, fiind acuzaţi de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, tâlhărie în formă calificată, distrugere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.