Lucrătorii în energie din Timișoara cer guvernului să oprească „cel mai mare...

Lucrătorii în energie din Timișoara cer guvernului să oprească „cel mai mare JAF instrumentat de reprezentanții statului”. Ce vor de la Victor Ponta

2
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-385175956">

 

energie_04_567128c511

Într-o scrisoare deschisă adresată lui Victor Ponta și DNA-ului, angajații SC Servicii Energetice Banat SA „aduc la cunoștința Guvernului României și a opiniei publice, prin intermediul Sindicatului Liber și Independent – IRE Timișoara cel mai mare JAF instrumentat de reprezentații statului împuterniciți în administrarea și conducerea societăților de servicii energetice din România”.

Aceștia acuză, printre altele, că societățile care fac parte din sistemul energetic național (Servicii Energetice Banat, Dobrogea, Moldova, Muntenia și Oltenia, apărute după reorganizarea SC Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA) sunt intenționat dizolvate și lichidate pentru ca bunurile imobiliare și terenurile aferente să intre în posesia „băieților deștepți” la prețuri de nimic.

Filialele de Întreţinere şi Servicii Energetice ale SC Electrica SA realizează lucrări de întreţinere şi reparaţii pentru instalaţiile de distribuţie şi transport a energiei electrice, alte activităţi de prestări servicii, precum şi executarea de lucrări de investiţii în sectorul energetic.

În finalul scrisorii deschise, semnată de președintele sindicatului, inginer Florin Bucheru, Victor Ponta și reprezentanții DNA sunt îndemnați să analizeze modul în care a fost respectată legea la toate procedurile de achiziții publice inițiate de SC Electrica SA și filialele sale, să verifice cu a fost reorganizată Societatea Comercială Filiala de Întreținere și Servicii Energetice Electrica Serv SA, să analizeze modul în care au fost cheltuiți 760 de milioane de euro, bani obținuți în urma privatizărilor sau să analizeze modul în care SC Electrica SA și filialele sale au acționat „în cazul cesiunii de creanțe către firme fantomă care, în complicitate cu diverși oficiali, au jefuit această societate cu peste 60 de milioane de euro și vor continua să o jefuiască”.

Foto: Arhivă

Puteți citi textul integral al scrisorii în imaginile de mai jos:

2 COMENTARII

  1. pai si credeti ca jaful este FARA stirea lui Ponta, FARA stirea guvernului? Sa fim seriosi…. aaa, DNA? Da, aici poate ca se va interveni. Dar jaful poate fi oprit doar cu tara in strada. Numai asa. Altfel nu. Veti vedea….

  2. Scrisoarea către Ponta este inutilă. Uitați-vă la componența ultimului Consiliu de Administrație și veți vedea că cel puțin 2 membrii se apropie prin relații de amiciție, cununie etc de Victor Ponta. Cine crede că acesta este capabil să descurce ițele acestor afaceri, în dauna baronilor locali, se înșeală.
    Situația angajaților este într-adevăr dramatică și, în lipsa drepturilor prevăzute în CCM, multe familii vor avea de suferit. Și asta pentru că cei bogați vor să fie și mai bogați în ciuda tuturor legilor și a necazurilor celor afectați de acțiunile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.