Omul de afaceri Valentin Armașu ajunge, din nou, după gratii. Vezi motivul...

Omul de afaceri Valentin Armașu ajunge, din nou, după gratii. Vezi motivul UPDATE DNA, implicată în operațiune

2
DISTRIBUIȚI

armasu valentin

Valentin Armașu, patronul firmei Camand Impex SRL, unul ditre abonații la contractele cu bani publici din Caraș Severin,  va  ajunge, în final, după gratii. Armașu a fost audiat de procurorii DIICOT structura centrală, după ce aceștia au adunat probe din care reiese că a dat bani soției unui martor ca să-și schimbe declarația în dosarul de evaziune fiscală în care este anchetat, prejudiciul fiind, inițial, de 1,6 milioane de euro.  Valentin Armașu a fost arestat de instanță, care a luat act de încălcarea controlului judiciar și a dispus arestarea acestuia pentru 30 de zile, dar omul de afaceri a rămas liber până la judecarea contestației. Astăzi, Curtea de Apel București a judecat contestația acestuia și a respins-o, hotărârea de reîncarcerare a lui Armașu devenind acum executorie.

UPDATE DIICOT a transmis prin intermediul unui comunicat de presă că” conform probatoriului, la prima întâlnire ce a avut loc în luna mai pe un drum forestier din apropierea localității Reșița, inculpatul Armașu Paul Valentin i-a cerut soției martorului MDF (Mândriloiu Dan Florentin, condamnat pentru crimă organizată, n.a.) ca în schimbul unei sume de bani ce avea să fie stabilită ulterior să își retragă declarația dată procurorilor DIICOT Reșița.


Martorul a refuzat spunându-i totodată soției sale să-i amintească inculpatului Armașu Paul Valentin că nu i-a returnat nici până în prezent o datorie de 200.000 de euro. Mesajul a fost transmis la a doua întâlnire care a avut loc în luna iulie între inculpat și soția martorului. De această dată inculpatul Armașu Paul Valentin a condiționat returnarea unui împrumut de 40.000 de euro de schimbarea declarației dată de martorul MDF dar numai dacă acesta va convinge și un alt martor (H.A.) să-și schimbe, de asemenea, declarațiile date anchetatorilor. Inculpatul a fost refuzat și de această dată. Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Armașu Paul Valentin știa că încalcă obligațiile impuse în conținutul controlului judiciar și că riscă să fie arestat din această cauză, motiv pentru care inculpatul și-a luat toate măsurile de precauție pentru a nu fi interceptat în timpul întâlnirilor cu soția martorului, fie prin alegerea unui loc izolat de întâlnire, fie prin percheziționarea corporală a femeii, căreia i-au fost sechestrate de către un apropiat al inculpatului, pe perioada discuțiilor, atât poșeta cât și telefoanele mobile”. În operaţiune au fost implicaţi  şi cei de la Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, având suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.