Palestinienii anunţă un acord privind un ARMISTIŢIU permanent în Fâşia Gaza

Palestinienii anunţă un acord privind un ARMISTIŢIU permanent în Fâşia Gaza

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1759019194">

fasia gaza conflict dailymail

Un acord privind un armistiţiu permanent a fost încheiat pentru a pune capăt celor 50 de zile de război între mişcarea islamistă Hamas şi Israel în Fâşia Gaza, a anunţat, marţi, un oficial palestinian. Un oficial israelian de rang înalt a confirmat acceptarea armistiţiului.

Armistiţiul între Hamas şi Israel va intra în vigoare marţi, la ora 16.00 GMT (19.00 ora României), în Fâşia Gaza, a anunţat un oficial palestinian sub acoperirea anonimatului, citat de AFP.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a confirmat oficial ajungerea la un acord între Hamas şi Israel. Ostilităţile ar urma să înceteze la ora 16.00 GMT (19.00, ora locală).

Egiptul, care a jucat rolul de mediator între palestinieni şi Israel, a confimat armistiţiul care, potrivit unor surse palestiniene, este pe termen nedeterminat.

Actualul conflict dintre Israel şi Hamas, izbucnit pe 8 iulie, s-a soldat cu cel puţin 2.130 de morţi de partea palestiniană şi cu 69 de partea israeliană.

Un cetăţean israelian a murit, iar alţi doi au fost răniţi, marţi dimineaţă, într-un atac cu obuze lansat din Fâşia Gaza.

Mişcarea islamistă palestiniană a confirmat ulterior acordul în vederea unui armistiţiu cu Israelul, considerând că reprezintă „o victorie pentru rezistenţă”, referire la grupările armate din Fâşia Gaza.

Moussa Abou Marzouq, unul dintre liderii Hamas în exil care a participat la negocierile de la Cairo în vederea unui armistiţiu, a anunţat, într-un mesaj postat pe contul său de Facebook, că acordul reprezintă „o victorie pentru rezistenţă”, iar ora exactă a intrării în vigoare a armistiţiului urmează să fie precizată ulterior.

Războiul dintre armata israeliană şi grupările palestiniene s-a soldat în 50 de zile cu peste 2.130 de morţi în rândul palestinienilor şi cu 68 de victime în rândul israelienilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.