Pavajul din Iosefin, inaugurat cu mare fast de Nicolae Robu, e deja...

Pavajul din Iosefin, inaugurat cu mare fast de Nicolae Robu, e deja praf. Vezi reacția relaxată a primăriei FOTO

4
DISTRIBUIȚI

poz-â 4Nu a trecut nici măcar o lună de când primarul Nicolae Robu a defilat pe strada Iancu Văcărescu din Timișoara însoțit de reprezentanții ADR Vest, pentru a lăuda investiția făcută pe bani europeni, au apărut primele stricăciuni în zonă.

Timișorenii care trec, pe partea cu numere pare a străzii, prin fața Poștei, riscă o entorsă, o căzătură serioasă sau o sperietură zdravănă, în cel mai fericit caz. Dalele cu care e pavată strada s-au surpat în dreptul unui capac de canalizare, semn că fundația străzii nu a fost efectuată corect, iar pământul s-a tasat mai bine de jumătate de metru, sub pavement, rezultând o groapă de toată frumusețea. Cetățenii care locuiesc în zonă sunt total nemulțumiți. ”Vă dați seama, au terminat strada de câteva luni și ea se surpă în halul acesta. Imaginați-vă cum va arăta peste cinci ani”, ne spune unul dintre bărbații care locuiește în blocul de deasupra Poștei din cartierul Iosefin. La momentul vizitei de care amintim, șeful ADR Vest, Sorin Maxim a explicat că proiectele Văcărescu 1 și Văcărescu 2 sunt adevărate exemple de reconfigurare a unor zone cu trafic intens din Timișoara, succese raportate cu fonduri europene.

Mini-craterul de lângă canal se găsește pe tronsonul al doilea al străzii Iancu Văcărescu, tronson finalizat anul acesta și inaugurat la mijlocul lunii aprilie. Lucrarea a costat 8,2 milioane de lei, din care 6,5 milioane reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar realizarea ei a durat din mai 2013 până la finele lunii martie a acestui an.


Sc Bau Center Vest SRL a fost firma care a câștigat licitația, și a dat în subantrepriză, către Dinu Instal, anumite lucrări din cadrul amenajării.

Oficialii primăriei consideră absolut normală surparea dalelor trotuarului din fața Poștei. Ei susțin că lucrarea e în garanție, iar problema va fi remediată. Nu au însă niciun cuvânt de spus vizavi de faptul că așa ceva nu trebuia să se întâmple. ”Lucrările se află în perioada de garanție de 5 ani de la data finalizării lor, respectiv 29 martie 2014. Executantul a fost contactat pentru a remedia problema apărută”, a declarat Alina Pintilie, directorul Direcției de Comunicare din cadrul Primăriei Timișoara.

4 COMENTARII

  1. Eu zic ca exagerati putin. Un ditamai articol pentru doua dale? Nici la sat asa o stire nu ar fi de prima pagina… Pe bune, subiecte reale aveti? De exemplu pista pentru biciclisti care e in zig-zag sau hotii din tramvaie? Sau faptul ca lucrarile in zona centrala stagneaza?

    • absolut corect, fix 2 dale in toata strada si gata „e praf deja” problema totusi e ca cineva isi poate rupe picioarele daca nu vede si calca in gaura aia

  2. Probabil se vor stradui sa repare cat mai tarziu, ca altfel in 5 ani vor reface lucrarea de zeci de ori. Raman totusi surprins ca nu exista luari de pozitie ale specialistilor din oras fata de toate aceste aberatii edilitare ale „catalanului” aflat momentan in concediu. Poate incercati sa aflati parerea acestora pana nu e prea tarziu si se va putea face ceva pentru stoparea acestor lucrari fara cap, altfel exista posibilitatea ca peste cativa ani sa constatam surparea vreunui perete al Operei – similar deteriorarii treptelor Catedralei, dupa transformarea lor cu mari cheltuieli – dar, evident de asta vor fi vinovati doar „fabulatorii”, mai ales daca surparea se va produce in timpul perioadei de garantie.

    • Acum si voi !, doar nu vreti sa tina un trotuar o viata de om, acum urmeaza „finisarile”, care vor dura nu-i asa? Catalanul nostru, in orice caz s-a facut de ras cu ce locatie le-a pregatit artistilor catalani, la gradina Capitol, unde scaunele, dar absolut toate(chiar si cele rezervate invitatilor) erau murdare cu un praf verde ce se depune pe haine, spatiul de langa scena plin cu balarii si pietre ( se putea umple cu petunii colorate) usile toate rupte, zidul imprejmuitor de toata jena, dar asta este, asa e cand ai angajati cu cap pentru patru picioare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.