În prag de toamnă, în Timiș reîncepe lupta împotriva țânțarilor

În prag de toamnă, în Timiș reîncepe lupta împotriva țânțarilor

0
DISTRIBUIȚI

tantar

În zadar s-a realizat dezinsecția în mai multe zone din județul Timiș, pentru că țânțarii nu au dispărut. Acum, în prag de toamnă, reprezentanții Consiliului Județean Timiș vor să le dea o mână de ajutor primarilor care doresc să realizeze dezinsecția încă o dată.


Astfel, consilierii județeni au fost de acord, astăzi, să plătească 50% din valoarea dezinsecției pe hectar.

Cel care a atras atenția că țânțarii s-au înmulțit în județul nostru a fost consilierul județean PDL Marin Popescu, care a precizat că „mi-au spus unii primari din județ că soluția a fost bună, concentrația a fost bună doar că, din cauza temperaturilor ridicate, soluția nu ar fi ajuns la sol în cantitate suficientă pentru a distruge țânțarii, mai ales că, de cele mai multe ori, dezinsecția s-a realizat în timpul zilei, un moment nu prea prielnic”.

Titu Bojin a fost cel care a propus ca primarii să fie sprijiniți, astfel că cei interesați mai au timp până în data de 15 septembrie să se adreseze Consiliului Județean Timiș pentru a începe o nouă dezinsecție. Potrivit reprezentanților CJ Timiș, soluția pentru un hectar costă 11 lei, iar stropitul din elicopter costă 37 de lei pe hectar, plus TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.