Nicolae Robu acuză Curtea de Conturi că face „poliţie politică”. Ce consilier...

Nicolae Robu acuză Curtea de Conturi că face „poliţie politică”. Ce consilier local a fost amenințat cu tribunalul

2
DISTRIBUIȚI

nicolae robu 212

După ce a fost „scos din pepeni” de discuțiile despre Colterm, Nicolae Robu a mai avut o criză de nervi în plenul de astăzi.

Oferind explicaţii legate de un raport al Curţii de Conturi, Robu a spus că „gestiunea spațiilor verzi în Timișoara s-a făcut dintotdeauna greşit, pentru că s-ar fi impus o hotărâre de consiliul local care spune că se face o delegare de servicii către operatori,  dacă acţionarii sunt majoritari publici. Horticultura îndeplinește această condiție. Ar fi trebuit să fie o decizie, să scoatem la licitație diverse sectoare de spații verzi sau facem o delegare către Horticultura. (….) Trebuie acum să corectăm ceea ce s-a întâmplat de-a lungul timpului și să luăm această decizie. Delegarea prevede că decizia trebuie luată în urma unei decizii care să spună că aspecte ar comporta. Eu propun ca din momentul în care expiră contractele semnate pe licitație, administrarea a tot ce înseamnă spații verzi să fie delegată interimar către Horticulura.


Nu avem altă soluție, cealaltă ar fi să se încheie acte adiționale cu firmele care au câștigat licitații și le-au expirat contractele”.

Nervos că înțelegerea cu firma Rogera, firmă „prietenă” a PNL, a fost luată la puricat, primarul a spus că „ceea ce a făcut Curtea de Conturi la acestă misiune se cheamă poliție politică și mi-am asumat să scriu asta, eu am scris în raportul oficial pe care l-am dat. Noi parcurgem etapele legate de contestare și vom ajunge în instanță”. Nervii primarului au fost puși la încercare şi mai mult atunci când consilierul PC Nistor Geană i-a spus că ştie foarte bine cum se dau contractele la licitaţii. Pe loc, Robu a început să ţipe ca Geană să nu facă astfel de afirmaţii în public, „pentru că dacă le faceți, eu vă dau în judecată, să le susțineți. Poate dumneavoastră știţi cum se fac licitațiile, la noi se fac în mod cinstit”. După ce primarul a țipat și a amenințat, Geană a spus că voia de fapt doar să spună că nu mereu firmele care au prețul cel mai mic au și cele mai bune servicii.

Primăria va comanda un studiu de oportunitate, pentru a afla dacă este mai rentabil să cedeze îngrijirea spațiilor verzi, prin contracte, unor firme private, sau să rămână în grija Horticultura SA. Odată acest studiu realizat, problema va fi supusă la vot în CLT. Primarul Nicolae Robu a mai ținut să menționeze că „nu am nimic cu Curtea de Conturi în sine, ci cu o persoană de acolo”.

În perioada următoare, PRESSALERT.ro va prezenta detalii din raportul Curţii de Conturi, în care se arată cum primăria a livrat bani către firmele de casă ale PNL.

2 COMENTARII

  1. domnu Derector Stefan Ionel
    i-a ardeti-i nebunului de pletos vopsit si imbatranit in rele o amenda pe cinste ca sa inteleaga ce reprezinta INSTITUTIA pe care o conduceti. Si in plus sesizati de urgenta D.N.A. De abia astept sa-l vad pe mos robu la popa sapca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.