Probleme la performantul laborator UNIC pentru analize de la Spitalul Județean Timișoara....

Probleme la performantul laborator UNIC pentru analize de la Spitalul Județean Timișoara. Cu ce situații se confruntă medicii

2
DISTRIBUIȚI

IMG_4894

Ministerul Sănătății a alocat peste un milion de euro pentru achiziționarea unei linii automate ultraperformante de efectuare a analizelor medicale pentru Spitalul Județean Timișoara. Din păcate, deși linia a fost inaugurată în urmă cu câteva luni, medicii au putut să o pună în funcțiune de abia săptămâna trecută, pentru că reprezentanții ministerului nu au alocat și fonduri pentru achiziționarea reactivilor necesari efectuării analizelor, care sunt extrem de scumpi.

În aceste condiții, conducerea Spitalului Județean Timișoara a fost nevoită să cumpere acești reactivi cu bani din bugetul propriu.


Potrivit managerului Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina, reactivii achiziționați ajung doar pentru câteva luni.

„Banii obținuți de la pacienții care nu au bilet de trimitere sau nu sunt internați, care vor să-și facă analizele în laboratorul central al spitalului, se investesc în reactivi pentru a putea asigura un număr cât mai mare de analize. Deocamdată, acești reactivi i-a cumpărat spitalul, până când vor intra banii, spitalul fiind într-o balanță destul de precară. Am făcut comandă de reactivi pentru câteva luni de zile”, explică Marius Craina.

De asemenea, managerul celui mai mare spital din vestul țării este nemulțumit de faptul că linia automată de efectuare a analizelor medicale nu poate fi folosită la adevărata ei capacitate. „Avem un mare of. Acest aparat execută analize care se realizează în ritm uzual, dar și analize speciale, specifice anumitor afecțiuni, care sunt analize mai rare. De aceea, am gândit cu ceilalți manageri de spitale din Timișoara și județul Timiș o acțiune pentru a putea efectua analizele super-complexe pe care aparatul le poate efectua. Dar pentru asta avem nevoie să adunăm un număr mare de pacienți pentru a justifica kit-urile care se folosesc pentru aceste analize. Nu putem, spre exemplu, să folosim doar un test dintr-un kit care are zece teste”, a mai precizat Marius Craina.

2 COMENTARII

  1. Inainte de achizitionarea unei asemenea aparaturi, nu s-a facut un studiu al morbiditatii? Al afectiunilor frecvente? ; nu s-a informat nimeni, cum si cu ce functioneaza, o asemenea aparatura? asupra costurilor de utilizare? ; cost- beneficii? nimic? acum va vaitati?! asa se intampla, cand ai cap la patru picioare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.