Rectorii universităților de stat din Timișoara, venituri anuale URIAȘE. Care este cel...

Rectorii universităților de stat din Timișoara, venituri anuale URIAȘE. Care este cel mai bogat

4
DISTRIBUIȚI

rectori 2Nu de puține ori, rectorii și studenții din Timișoara s-au plâns de proasta finanțare a învățământului superior din țara noastră. În schimb, cei care conduc destinele a zeci de mii de tineri care învață în cele patru universități de stat din capitala Banatului sunt plătiți regește. Potrivit declarațiilor de avere depuse în acest an, mii de euro intră în fiecare lună în conturile celor patru rectori din Timișoara, astfel că nu se pot plânge că au salarii mici.

Cel mai bogat dintre aceștia este Marius Raica, rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, care câștigă, anual, peste 266.000 de lei, dintre care 83.800 de lei reprezintă venituri din cercetare. Prin urmare, rectorul UMF are o leafă lunară de aproximativ 5.000 de euro. Potrivit declarației de avere, Marius Raica deține două apartamente, două autoturisme, un Seat și un Volkswagen, dar și patru depozite bancare de peste 40.000 de euro.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, are un venit anual de 186.000 de lei, ceea ce înseamnă că, în fiecare lună, îi intră în buzunar peste 15.000 de lei.


Aproape jumătate din câștigul anual reprezintă venituri din salarii, iar restul banilor reprezintă venituri din plata cu ora și din activitatea de cercetare. Conform declarației de avere depuse în acest an, Marilen Pirtea deține două terenuri, două apartamente și o casă de locuit în Timișoara, dar și un BMW X1. De asemenea, rectorul Universității de Vest din Timișoara are un cont bancar de 275.000 de lei, 85.000 de euro dați cu împrumut și un credit de 26.000 de euro scadent în 2.027.

Viorel Șerban, rectorul Universității Politehnica din Timișoara, câștigă anual aproape 177.000 de lei, sumă care reprezintă salariul încasat ca rector, profesor universitar și membru al comisiilor de doctorat, dar și veniturile din activitățile de cercetare desfășurate. Viorel Șerban a moștenit trei terenuri și deține două apartamente și două case de locuit, precum și un Volkswagen Passat și un Opel Corsa. De asemenea, rectorul UPT are conturi și depozite bancare de peste 50.000 de lei și un credit de 77.000 de lei scadent în anul 2021.

Paul Pîrșan, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, nu și-a publicat declarația de avere, dar din declarația de avere a soției putem afla că are un venit anual de peste 100.000 de lei. Paul Pîrșan deține cinci terenuri arabile, două apartamente și două case de locuit, dar și trei autoturisme, un tractor și o combină cereale.

4 COMENTARII

  1. oare cum se face ca cel care e platit mai putin are trecut in declaratia de avere mai mult decat toti dupa asta isi poate da lumea seama ca nu sunt trecute toate in declarati de avere

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.