Invazie de șerpi și vipere în Banatul Montan. În ce zone sunt...

Invazie de șerpi și vipere în Banatul Montan. În ce zone sunt cele mai mari probleme

4
DISTRIBUIȚI

vipera ammodytesCanicula a adus cu ea o adevărată invazie de șerpi și vipere.


Aceștia au ajuns până la marginea Reșiței, dar și în mai multe gosodării din Anina. Cărășenii sunt înspăimâinați pentru că acum sunt mai mulți șerpi ca niciodată. Atât ei, cât și salvamontiștii, cred că viperele s-au înmulțit după ce iernile au devenit mai blânde.

„Întreg județul colcăie de vipere. Anul trecut a fost descoperită o viperă la marginea Reșiței, dar și la Anina. Sunt sigur că de vină este iarna caldă, care a dus la o rată a mortalității foarte scăzută. Viperele s-au răspandit foarte mult față de ceea ce știam noi în urmă cu câțiva ani”, a declarat pentru resita.ro, Valentin Balaban, șeful Serviciului Salvamont Caraș-Severin.

O veste bună este aceea că deși viperele s-au înmulțit, cazurile de oameni mușcați sunt izolate, turiștii fiind atenți atunci când merg la plimbare prin zonele periculoase. Anul acesta în Caraș-Severin nu s-a înregistrat niciun caz, dar anul trecut o persoană a avut nevoie de ajutor după ce a fost mușcată de o viperă.

4 COMENTARII

  1. ATENTIE! Nu e de gluma….este alarmant felul in care s-au inmultit, vad ca ziaristii scriu de 1-2 fara sa alarmeze populatia. Eu nu sunt nici din Anina nici din Resita si la noi la sat ne-am cam scarbit de ei. nu exagerez cand va spun ca anul asta am omorat vre-o 12. Va mai spun ca stau intr-o zona din centrul unei comune aflate la 25 km de Timisoara…altii imi spun ca au omorat de 3-4 ori mai multi ca mine. oameni buni….nu se mai poate asa ceva! nu sunt agresivi? Astia habar nu au ce zic! Sunt foarte agresivi din cauza caldurii…..Doritorilor de serpi , va rog veniti la noi la sat vre-o saptamana si adunati cati vedeti….va mai rog sa incercati sa-i prindeti cu mana ca nu sunt agresivi. Nu!… apropo: satul se numeste Carpinis…. am auzit ca la Peciu Nou e la fel…si iar nu se intampla nimic ca doar mor animalele muscate de ei si nu oamenii. o zi placuta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.