Singura competiţie de alergare din lume care include pe traseu trei situri...

Singura competiţie de alergare din lume care include pe traseu trei situri din Patrimoniul Mondial UNESCO „Maratonul Dacilor” porneşte de la Arsenal Park

0
DISTRIBUIȚI

FOTO SIGLA MARATON

Peste 200 de alergători sunt aşteptaţi să participe, mâine, la singurul maraton din lume care include pe traseu trei situri din Patrimoniul Mondial UNESCO în aceeaşi cursă – cetăţile Cetăţuie, Blidaru, Sarmizegetusa Regia – “Maratonul Dacilor”. Ultimii 3 kilometrii din cei 42 de kilometri ai „Maratonul Dacilor” care porneşte de la Arsenal Park vor fi parcurşi pe un drum antic.

„Pe lîngă promovarea mişcării în aer liber pentru sănătate “Maratonul Dacilor” este evenimentul sportiv care sprijină prin sport promovarea originilor şi istoriei românilor. Este ştiut că strămoşii noştiri Dacii se deplasau spre cetăşile lor doar pe culmile munţilor, iar maratonul va avea traseul pe culmile dealurilor şi munţilor trecând pe la cetăţile dacice Costeşti-Cetăţuie, Costeşti-Blidaru şi Sarmizegetusa Regia.


Acesta este singurul maraton din lume care include pe traseu trei situri din Patrimoniul Mondial UNESCO. Spre exemplu, în Ungaria a avut loc în urmă cu câteva săptămâni un maraton în care alergătorii au trecut prin două situri din patrimoniul UNESCO şi organizatorii au cerut omologarea pentru Guinness Book”, explică administratorul sitului Sarmizegetusa Regia, Vladimir Brilinsky.

“Maratonul Dacilor” care va cuprinde o cursă de maraton – 42 kilometri, start la ora 07:00 de la Arsenal Park şi limită de parcurgere a traseului 10 ore – şi o alta de semimaraton – 21 kilometri, start ora 09:00 de la Costeşti timp limită de parcurgere a traseului este de 7 ore – va avea traseul în zona Orăştie şi rezervaţia Naturală Grădiştea Muncelului.

Sosirea concurenţilor din ambele probe va fi la cetatea Sarmizegetusa Regia, unde participanţii vor primi o medalie de finisher aurită care are pe spate replica corbului aflat pe KOSON – moneda Dacilor, fiind singurul maraton din ţară cu o asemenea medalie.

“Maratonul Dacilor” este o competiţie organizată de Asociaţia Corporeanima cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, Primăria şi Consiliul Local Orăştioara de Sus, Salvamont Hunedoara, Administraţia Cetăţii Sarmizegetusa Regia, Asociaţia Vatra Daciei, Grupul Dacia Nemuritoare şi SMURD Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.