Sinceritatea trădării la politicianul român

Sinceritatea trădării la politicianul român

2
DISTRIBUIȚI

mirela stoeac-vladutiA vorbi de trădare în politica… de fapt, să fim corecți, în societatea actuală, este un concept la fel de perisabil cum sunt și loialitatea, demnitatea, măsura, modestia. Ce vreau să spun, de fapt, este că nu există. Nu există nici trădători, nici trădați, nici loiali, nici abandonați. Cu atât mai mult, când singura diplomă care contează pentru cariera ta este carnetul de partid. Carnetul în sine are valoare, partidul se poate schimba oricând, în funcție, desigur, de “interesul suprem al poporului”. Cum poți, spre exemplu, să ții tu, PDL, cu forța primari care demult au fraternizat cu “dușmanul politic”, cum este spre exemplu edilul din Săcălaz, care a format deja o majoritate reconfortantă cu PSD în consiliul local.


Nu este și asta o trădare a principiilor de etică și moralitate care ar trebui să guverneze un partid de dreapta.

Sub actuala formulă, legea nu le permite primarilor și șefilor de consilii județene să își schimbe formațiunea, fără a pierde calitatea de ales. Asta nu i-a împiedicat, însă, deloc să formeze alianțe conjuncturale, să trădeze, dacă tot ne place termenul, atunci când interesul financiar a cerut-o. Câți dintre acești primari și președinți de consilii județene, din PDL sau PNL, nu fac anticameră la Ponta, Dragnea sau președinții filialelor locale ale PSD. La fel gândește, din păcate, și o mare parte a societății românești. E ca și cum e în regulă să ai amant/amantă, dar să nu îți părăsești soțul/nevasta. Trebuie să suporți un mariaj nefericit, să schimbi trădarea în sacrificiu, iar lumea să te transforme din paria, într-un erou.

De câte ori nu și-au trădat, însă, aceeași politicieni care vorbesc astăzi de etică, proprii lor șefi de partid, prin intrigi, jocuri de culise, meschinării. O ordonanță de urgență care oficializează trădarea pentru 10 zile este un act parcă mai sincer decât oricare declarații de dragoste eternă pe care și le fac acești oameni în prag de alegeri sau la începuturi de alianță. Trădarea a fost deja înfăptuită, dar acum avem prilejul să o știm și noi.

2 COMENTARII

  1. Bravoo! La Sacalaj marea pricepere politica a lui robu si ai sai strategi puulitici au facut sa pierda 1 consilier dupa noile alegeri, iar acum si viceprimarul! Bravoo sefu (robu=pcr-asc) performanta mare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.