150 de cercetători din zeci de țări din întreaga lume se află...

150 de cercetători din zeci de țări din întreaga lume se află la Universitatea de Vest din Timișoara. Ce eveniment are loc

0
DISTRIBUIȚI

universitatea de vest

Universitatea de Vest din Timișoara este gazda unui eveniment important, în aceste zile, și  anume un simpozion internațional în domeniul informaticii. Nu mai puțin de 150 de cercetători din 30 de țări din întreaga lume se află până în data de 25 septembrie în capitala Banatului pentru a face schimb de experiență.

Invitații speciali ai simpozionului “SYNASC 2014”, care se află la a 16-a ediție, sunt specialiști din țări precum Japonia, Marea Britanie, Germania sau Canada. Pe lângă simpozion, la Universitatea de Vest din Timișoara sunt organizate și șapte workshop-uri și trei tutoriale despre ultimele noutăți din domeniul informaticii.


“Cercetarea în domeniul informaticii este una dintre cele mai bune investiții în momentul de față. Ne implicăm, facem schimb de experiență la nivel internațional și venim cu soluții care să aducă plus de valoare într-un domeniu atât de complex. UVT se află pe harta mondială a cercetării, fapt confirmat și de cea mai recentă clasare în topul internațional al universităților”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Evaluarea lucrărilor prezentate în cadrul simpozionului SYNASC se face de către un comitet de program internațional condus de către un chair de program care se schimbă în fiecare an. Începând cu anul 2005, lucrările selectate și prezentate sunt publicate în fiecare an într-un volum IEEE Computer Society.

SYNASC 2014 se desfășoară prin Departamentul de Informatică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, împreună cu Institutul de Calcul Simbolic al Universității Johannes Kepler din Linz, Austria și Institutul e-Austria Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.