Actorii teatrului german s-au întors de la Gărâna. Ce au pregătit pentru...

Actorii teatrului german s-au întors de la Gărâna. Ce au pregătit pentru noua stagiune

0
DISTRIBUIȚI

garana1

A treia ediţie a şcolii de vară de la Gărâna organizată de teatrul german din Timişoara, care a reunit actori dar şi studenţi ai secţiei germane de actorie de la UVT, s-a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute. Timp de două săptămâni, au fost organizate o serie de ateliere care au constat în mişcare şi dans contemporan, commedia dell’arte şi studiu de rol, bazat pe dramaturgia lui Cehov şi pe „Dialogurile” lui Platon.


Coordonatorul şcolii de vară, clujeanul Miklós Bács, a mărturisit că „a fost o surpriză foarte-foarte plăcută, o trupă tânără care îmbină actorii cu studenţii, asigurând o trecere de la o generaţie la alta foarte organică, lucru care este foarte important într-o strategie de construire a unei trupe noi. Desigur, a fost vorba de un laborator, lucru de care cred că actorii au foarte mare nevoie, laboratorul fiind axat pe proces şi nu pe un rezultat. Sper să le fie de folos aceste două săptămâni”.

Începe noua stagiune

Noua stagiune a teatrului german din Timişoara se deschide în data de 21 septembrie cu un spectacol care s-a bucurat de mare succes, o punere în scenă a povestirilor Hertei Müller, „Ţinuturile joase”, amintiri din copilăria şi tinereţea autoarei pe care le-a trăit în Banat şi pentru care a fost distinsă în anul 2009 cu premiul Nobel. Versiunea scenică a fost semnată de Niki Wolcz, Valerie Seufert şi Ula Wolcz.Tot în această lună vor mai fi prezentate publicului alte două spectacole foarte apreciate din stagiunea trecută. În 24 septembrie, pe scena teatrului german va fi jucată comedia lui Bertolt Brecht, „Nunta micilor burghezi”, în regia lui Alexandru Dabija, iar în 28 septembrie, în sala Studio a teatrului maghiar este programat un spectacol de matineu după celebra poveste a lui Hans Christian Andersen, „Fetiţa cu chibrituri”, în regia Simonei Vintilă. Toate spectacolele sunt supratitrate în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.