Află GRATUIT dacă suferi de depresie. Ce campanie inedită se desfășoară la...

Află GRATUIT dacă suferi de depresie. Ce campanie inedită se desfășoară la Timișoara și ce semnal de alarmă trag medicii

1
DISTRIBUIȚI

depresie-1

Timișorenii cu vârste cuprinse între 20 și 80 de ani, care cred că suferă de depresie, au parte de o consultație gratuită, săptămâna viitoare. Centrul Memoriei din Timișoara organizează, în septembrie, considerată luna mondială a Alzheimer, două campanii gratuite ce au ca temă „Demența: putem reduce riscurile?”. Este vorba despre campania de testare gratuită a memoriei populației și o campanie inedită de depistare a depresiei în rândul timișorenilor.

„Depresia este un factor important de risc în declanșarea bolii Alzheimer și a altor demențe înrudite cu aceasta”, avertizează medicii timișoreni.


Zilele de 23 și 25 septembrie sunt dedicate testării memoriei persoanelor cu vârste între 50 și 85 de ani, iar ziua de 24 septembrie este dedicată depistării depresiei la persoanele cu vârste cuprinse între 20 și 80 de ani. Campania se va desfășura la sediul Centrului Memoriei de pe strada Romulus, nr. 46, între orele 12.00 – 18.00. Programări se pot face la numerele de telefon 0256 433 072 și 0371 103 518, de luni până vineri, între orele 12.00 și 18.00.

În luna septembrie, în întreaga lume se desfășoară campania de prevenție a bolii Alzheimer și de reducere a stigmei și a riscurilor pe care le înglobează această boală nemiloasă. Depresia este una dintre cele mai răspândite boli din întreaga lume. Potrivit statisticilor, 15% dintre oameni suferă de depresie la un anumit moment pe parcursul vieții.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.