Aprecieri internaţionale pentru timişorenii de la Exit Oz. Una din piesele lor...

Aprecieri internaţionale pentru timişorenii de la Exit Oz. Una din piesele lor a fost folosită în promo-ul unei expoziţii care are loc la Londra VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

exitoz

Una din melodiile incluse pe albumul de debut al timişorenilor de la Exit Oz, „Zurobara spre Orient”, a fost folosită în promo-ul oficial al unei noi expoziţii dedicate celebrului romancier şi orator american William Seward Burroughs, care este deschisă până duminică 7 septembrie, la Londra, sub numele de Animals in the Wall. Recent, aceeaşi piesă a fost inclusă şi în compilaţia lunară Music Alliance Pact, care cuprinde piese ale unor formaţii din Statele Unite Ale Americii, Spania, Coreea de Sud, Puerto Rico, Portugalia, Peru, Mexic, Japonia sau Franţa.

Exit Oz este un proiect timișorean născut acum trei ani din sesiunile de improvizație făcute de Alexandru Iovan (saxofon tenor, voce) și Ovidiu Zimcea (sintetizator, sample-uri).


Anul trecut, celor doi li s-au alăturat mai mulți muzicieni ca și colaboratori și au început și primele apariții live, în formulă de trio, împreună cu chitaristul Lucian Naste, care anul acesta a fost înlocuit de Dorothea Iordănescu (sintetizator), astfel întregind un trio de timișoreni întorși acasă după ani petrecuți în Lisabona, Londra, respectiv Barcelona.

Primul album al celor de la Exit Oz conține 8 piese și este axat pe elementul Pământ. ‘Împământenit’ este un album tematic și antitetic în relația cu locul de baștină, despre întoarcere, stagnare și liniște, fără a omite momente de paroxism. Influențele muzicale sunt variate, pornind de la folclorul românesc la muzica ambientală și până la free jazz. Grafica albumului, care poartă un rol important în identitatea acestuia, a fost realizată de Ioana Vreme Moser, iar layout-ul de Alex Iliescu. Dealtfel, albumul a fost bine primit de melomanii din întreaga lume, recenzii favorabile ale discului timişorenilor apărând atât în ţara noastră cât şi în Grecia sau Polonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.