Arhitectul Vlad Gaivoronschi, la PRESSALERT LIVE: „Va câștiga titlul de Capitală Culturală...

Arhitectul Vlad Gaivoronschi, la PRESSALERT LIVE: „Va câștiga titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021 orașul care va avea un concept fain și proiecte bine calibrate” VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Vlad Gaivoronschi arhitect (8)

Vlad Gaivoronschi a ținut să precizeze, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că pentru ca Timișoara să fie aleasă Capitală Culturală Europeană în anul 2021 nu ar trebui să se uite faptul că orașul de pe Bega are și un caracter de avangardă artistică în România.

„Mi se pare că conceptul Timișoarei, pentru că orice oraș care aspiră la acest titlu trebuie să aibă un concept puternic, este în facere. Nu am participat la realizarea acestui concept și am vagi informații despre el. Nu ar trebui să se uite, pe lângă caracterul intercultural, de pol de dezvoltare și inovare tehnologică, de Timișoara avangardei artistice românești.


Din acest punct de vedere, a restaura și a pune în valoare în continuare patrimoniul Timișoarei este un lucru esențial”, a comentat președintele Ordinului Arhitecților, filiala Timiș.

Arhitectul timișorean a mai precizat că este important ca orașul de pe Bega să aibă și o politică arhitecturală, iar un document în acest sens a și fost propus autorităților locale de către reprezentanții Ordinului Arhitecților Timiș. „Noi am propus un document în ceea ce privește politica arhitecturală a Timișoarei, nu era nimic greu de făcut, doar un punct era mai dificil de atins, și anume realizarea de proiecte pentru clădiri din bani publici, clădiri care să susțină cultura. Am ridicat această problemă, dar discuțiile au mers în alte direcții”, a explicat președintele Ordinului Arhitecților Timiș.

Vlad Gaivoronschi știe și cine va câștiga titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, și anume „orașul care va avea un concept zdravăn, fain și proiecte bine calibrate începute. Iar la partea asta de infrastructură, de investiții, trebuie avut grijă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.