Asigurații din Timiș vor primi cardurile de sănătate începând cu această săptămână....

Asigurații din Timiș vor primi cardurile de sănătate începând cu această săptămână. De ce crede șeful CJAS Timiș că va fi eliminată birocrația și frauda din sistemul medical

0
DISTRIBUIȚI

card de sanatate

Primele carduri de sănătate vor ajunge în casele asiguraților din județul Timiș în această săptămână, anunță Victor Dumitrașcu, șeful Casei Județene de Sănătate Timiș. Și asta după ce CJAS Timiș a semnat, în urmă cu aproape două săptămâni un contract cu Oficiul Județean de Poștă Timiș, prin care vor fi distribuite cardurile de sănătate.

Victor Dumitrașcu este de părere că introducerea cardului național de sănătate reprezintă “cheia sistemului medical și cel mai bun lucru care s-a întâmplat în evoluția sistemului asigurărilor de sănătate din România”.


Șeful CJAS Timiș consideră că, din momentul în care cardul va putea fi utilizat, birocrația din sistemul de sănătate va fi eliminată. “Cardul de sănătate elimină birocrația, vine în sprijinul asiguratului, care are certitudinea că toate serviciile care au fost raportate pe numele lui sunt servicii reale și va realiza un control al utilizării fondurilor, astfel încât toate fondurile alocate în județ vor fi foarte riguros utilizate. Cu aceleași fonduri se va putea trata un număr mai mare de pacienți”, explică Victor Dumitrașcu.

De aceeași părere este și deputatul PSD, Florin Bîrsășteanu. “Cardul de sănătate este un prim pas în informatizarea completă a sistemului de sănătate, absolut necesar pentru a avea o imagine reală și în timp real asupra costurilor din sistem. Eu cred că va fi un element care va aduce o economie substanțială în următoarea perioadă, atunci când își va produce efectele. În orice caz, frauda din sistem pe ideea de deconturi nejustificate va fi foarte mult redusă. Cu acei bani se va putea asigura o creștere a calității actului medical”, a precizat medicul Florin Bîrsășteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.