Autoritatea Electorală continuă controalele. Care este judeţul cu cele mai multe amenzi...

Autoritatea Electorală continuă controalele. Care este judeţul cu cele mai multe amenzi şi unde au fost găsite nereguli în Timiş

1
DISTRIBUIȚI

vot_26768300

Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în perioada 8-12 septembrie, 148 de controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. Filiala Vest a Autorității Electorale Permanente a aplicat 11 sancțiuni: cinci amenzi în valoare de 5.000 de lei și şase avertismente, pentru încălcarea art. 50, lit. a^2 din Legea nr. 35/2008, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr.


393/2004.

Singura primărie amendată din Timiș a fost cea de la Șag, sancţionată cu 1.000 lei. Cele mai multe probleme au fost găsite la Arad. Primăriile Bârzava, Pleşcuţa, Săvârşin au primit amenzi în valoare totală de 4000 de lei. Avertismente au primit şi primăriile Checea din Timiş, Petişu Mic din Hunedoara, Iratosu, Felnac şi Brazii din Arad.

Controalele au vizat verificarea modului de păstrare a registrelor cuprinzând listele electorale permanente complementare și speciale; verificarea modului de întocmire a listelor electorale; verificarea semnării listelor electorale de către persoanele abilitate; verificarea modului de actualizare a listelor electorale; verificarea efectuării de comunicări către judecătoria competentă teritorial cu privire la modificările operate în exemplarul listei electorale existent la primărie; respectarea de către primar a obligaţiei de a pune la dispoziţia alegătorilor spre consultare a listelor electorale permanente şi de soluţionare a întâmpinărilor privind omisiunile; înscrierile greşite sau erorile din listele electorale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.