Băsescu: „Înjurarea procurorilor – emblema PSD. Ponta vrea Preşedinţia pentru controlul justiţiei”

Băsescu: „Înjurarea procurorilor – emblema PSD. Ponta vrea Preşedinţia pentru controlul justiţiei”

1
DISTRIBUIȚI

basescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la o reuniune PMP, că înjurarea procurilor reprezintă ”emblema PSD”, patid caracterizat de ”ura împotriva statului, a legii”, obiectivul major al lui Victor Ponta fiind câştigarea Preşedinţiei pentru a pune sub control justiţia.

Preşedintele Băsescu a fost întrebat cum vede faptul că Radu Mazăre, într-un discurs la PSD Constanţa, a înjurat un procuror, fiind aplaudat de cei prezenţi.

”Chestiunile legate de înjurarea procurorilor sunt o emblemă a PSD”, a răspuns şeful statului.

El a adăugat că nu spune că procurorii trebuie iubiţi sau că trebuie să le duci flori sau cadouri de ziua de naştere, dar că aceştia sunt funcţionari ai statului, parte a sistemului de justiţie care îşi fac treaba.

”Uneori te simţi nedreptăţit (…) dar asta nu înseamnă că poţi să înjuri un procuror”, a adăugat şeful statului, subliniind că procurorii îşi fac muncă şi că este în vigoare o legislaţie care îi face responsabili şi pentru abuzuri.

”Mai de discutat nu este înjurătura lui Radu Mazăre, pentru că el atâta minte are şi nu te poţi aştepta la altceva. Mai grav este că o masă de oameni aflaţi în faţa lui îl aplaudă în loc să se ridice şi să-l dea afară”, a arătat Traian Băsescu.

Băsescu a spus că ura împotriva statului, a legii e ”o caracteristică a PSD”: ”Ei vor legea să o facă pentru ei, neamurilor lor, dar nu pentru ţară.


Ăsta e obiectivul lui Ponta şi ai lui, câştigarea Preşedinţiei pentru a pune sub control justiţia”

Preşedintele a mai spus că nu e nicio deosebire între cum gândesc Ponta şi Voiculescu sau Cătălin Voicu.

”Aceesta este semnalul îngrozitor, e ca un giulgiu aruncat peste ţară: mentalitatea PSD cu privire la lege şi justiţie”, a continuat Traian Băsescu.

El a adăugat că nu spune că România este la stadiul de a avea justiţie perfectă.

Preşedintele a precizat că eroarea judiciară este un cost pe care naţiunile civilizate şi-l asumă pentru a avea o justiţiem independentă.

”Şi sistemul de justiţie se face cu oameni şi oamenii pot să greşească (…), independenţa justiţiei are şi costuri, dar beneficiile unei justiţii independente sunt mult mai mari decât riscul unei justiţii dependente”, a subliniat Traian Băsescu.

Vineri, la Conferinţa Extraordinară a PSD Constanţa, Radu Mazăre a afirmat că nimeni nu ştie dacă va fi liber mâine sau poimâine şi că orice persoană publică poate fi ridicată cu mascaţii în orice clipă.

„Poate să te ia cu mascaţii de la masă, cum m-a luat pe mine acum cinci luni de zile pe motiv de urgenţă şi timp de cinci luni de zile în dosarul meu să nu facă niciun act procurorii”, a afirmat Mazăre.

El a continuat cu o înjurătură dură, după care a reluat: „Când m-ai luat cu mascaţi şi ai zis că e urgenţă, că de-aia m-ai adus la DNA, că era stare de urgenţă, după aia trec cinci luni de zile fără ca tu să faci o hârtie. De asta trebuie să-l votăm pe Ponta, ca să trăim într-o ţară normală”.

În momentul în care a înjurat, Mazăre a fost aplaudat de participanţi.

1 COMENTARIU

  1. Ponta primeste ce a construit Basescu, o justitie corupta si fara a raspunde MAGISTRATU, pentru hotaririle date si probabil
    se va continua asa indiferent cine va fi presedinte.
    Toti platim pentru greseli, numai MAGISTRATII nu. Este bine este rau , poporul ROMAN plateste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.