CC: Instanţa nu poate analiza pregătirea profesională a lui Daniel Morar

CC: Instanţa nu poate analiza pregătirea profesională a lui Daniel Morar

0
DISTRIBUIȚI

.

Judecătorii Curţii Constituţionale (CC) au stabilit, marţi, că o instanţă de judecată nu poate analiza pregătirea profesională a lui Daniel Morar, după ce această problemă a fost ridicată de avocaţii preşedintelui Traian Băsescu într-un proces cu Asociaţia Magistraţilor din România (AMR), scrie Mediafax. O instanţă de judecată nu poate analiza decât criteriile referitoare la vechimea sau studiile îndeplinite de Morar, au mai arătat judecătorii CC.

În 25 martie 2013, Daniel Morar a fost numit de preşedintele Traian Băsescu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, pentru un mandat de nouă ani, începând din 9 iunie 2013.


Imediat după acest moment, AMR a atacat în instanţă decizia preşdintelui, susţinând că decretul se loveşte de nulitate, acuzându-l pe Daniel Morar de eşecuri profesionale şi abuzuri grave, precum necunoaşterea normelor juridice internaţionale şi a Constituţiei.

Mai exact, pentru a ajunge judecător al Curţii Constituţionale, o persoană trebuie să îndeplinească, conform Constituţiei, trei criterii: să aibă studii juridice, o experienţă de cel puţin 18 ani şi „înaltă competenţă profesională”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.