Ce sistem complex de ascuns țigările de contrabandă și-a construit un ungur...

Ce sistem complex de ascuns țigările de contrabandă și-a construit un ungur în mașina sa

2
DISTRIBUIȚI

tigari mora (3)

Trafcanții de țigări nu duc lipsă de imaginație. Își confecționează lăcașuri speciale, în mașini, pentru transportul mărfii și apelează la diverși cărăuși. Un cetățean maghiar a fost prins, miercuri, de poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara. În bordul şi în bateria mașinii pe care o conducea, bărbatul ascunsese 527 de pachete ţigări cu timbru de Serbia, ce urmau a fi comercializate ilegal în România.

”Miercuri, în jurul orei 11.30, pe sensul de intrare în ţară, la Punctul de Trecere a Frontieră Moraviţa, s-a prezentat la controlul specific cetăţeanul maghiar Tibor V., în vârstă de 60 de ani, la volanul unui autoturism marca ,,Renault Avantime”. În urma controlului fizic efectuat asupra autoturismului, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, mai multe pachete de ţigări.


Ţigările erau ascunse într-un locaş special amenajat în bordul mijlocului de transport, cu acces prin îndepărtarea capacului de bord cu ajutorul unor sisteme artizanale pe baza de prinzători mecanice şi cabluri oţelite şi în bateria autoturismului. Astfel, au fost inventariate 527 pachete ţigări cu timbru Serbia, diferite mărci „Fast” şi „Marble”, în valoare de 6.324 lei care, împreună cu autoturismul în valoare de aproximativ 20.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării de către inspectorii vamali din cadrul DRAOV Timişoara”, a declarat Mihaela Leș, purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Timişoara.

tigari mora (1)

Poliţiştii de frontieră au început urmărirea penala sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă faţă de persoana în cauză, iar inspectorii vamali din cadrul DRAOV Timişoara au aplicat o amendă contravenţională acesteia în valoare de 10.000 lei.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.