Consilierii locali, în frunte cu primarul Nicolae Robu, ceartă ca la uşa...

Consilierii locali, în frunte cu primarul Nicolae Robu, ceartă ca la uşa cortului, pe tema rectificării de buget. Care au fost capitolele pentru care s-au contrat

7
DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL28_resize

Rectificarea de buget local votată astăzi în plenul Consiliului Local Timişoara a fost un motiv numai bun ca aleşii să se ia la harţă.

Primul subiect pe ordinea de zi a fost rectificarea bugetului cu suma de cinci milioane de lei pentru Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”, pentru a include astfel banii veniţi de la guvern. După ce primarul Nicolae Robu a comentat din nou că apelurile sale nu au avut o nuanţă politicianistă, consilierul PSD Alfred Simonis l-a atenţionat pe edil că „aţi speculat în nenumărate rânduri această situaţie. (…) Mi-ar plăcea să spuneţi că guvernul a dat bani. Şi că va mai da şi alţi bani”.

Al doilea subiect pe care aleşii locali s-au certat a fost Incubatorul de Afaceri „Incuboxx”, rămas şi acum neocupat. Primarul Nicolae Robu a explicat că „gândirea a fost să implicăm autorităţile din mediul univesitar, dar nu poţi implica pe cineva forţat. Din mediul universitar provin oameni cu pregătire, doar că salarizarea care este acolo nu este atractivă. Astfel că nimeni nu vrea să preia managementul. Noi vrem să creem posibilitatea ca temporar clădirea să fie administrată de noi. La un moment dat vom ajunge să facem şi o licitaţie şi vom contracta un administrator, dar pentru asta trebui să se facă atractivă propunerea nostră şi Incuboxxul va trece în administrarea acelui agent care va fi fie o societate comercială fie un parteneriat între universităţi. Suma totală care poate fi cheltuită este atât de redusă încât nimeni nu se angajează să preia conducerea unui astfel de obiectiv. Am avut discuţii şi cu conducerea UVT şi am ajuns la conluzia că trebuia să începem noi administrarea”.


Practic, consilierii au decis alocarea a 200.000 de lei pentru Incuboxx. Cele mai mari probleme au fost date de salariile managerului şi a administratorului, care ar urma să câştige 2.500 şi respectiv 2.000 de lei.

Cearta între consilieri a început atunci când Dan Idolu de la PSD a cerut verificarea listei cu salarii. Primarul Nicolae Robu a început să ţipe că „domnule director, aţi venit aici să boicotaţi proiectele Timişoarei. Ştiţi unde este situată clădirea. Un astfel de proiect nu poate fi administrat cu 2.500 de lei pe lună. Suntem în 2014, sigur că PSD se străduieşte să reducă salariile peste tot, ca să dea şi celor care nu pot să facă nimic”, a ţipat la microfon consilierul PNL Ciprian Jichici, care a cerut ca salariul managerului să fie de cinci ori mai mare, avertizând că niciun specialist IT nu va veni la aceşti bani. O ieşire nervoasă spectaculoasă a avut consilierul PSD Alfred Simonis care a ţipat la primarul Nicolae Robu spunând că „nu este normal ca aleşii locali să nu poată vorbi în plen, fără ca cineva să ţipe la ei sau să îi acuze de rele intenţii de fiecare dată când ridică o problemă”.

Un alt capitol pentru care au fost ceruţi bani a fost cel legat de spaţiile verzi din oraș. în condiţiile în care banii alocaţi pentru acest an, 18 milioane de lei, au fost chetuiţi în primele trei trimestre. Consilierii PSD Alfred Simonis şi Andrei Petrişor au cerut să ştie de ce este necesară alocarea unei noi sume de bani.

„Suma alocată pentru anul acesta a fost mai mică decat cea pentru anul trecut şi anul acesta s-a intrat cu cinci miloane de lei datorie de anul trecut. Suma este de 17 sau 18 milioane de lei faţă de 20 de anul trecut şi cinci miloane restanţă. Ofertele au fost mai mici dacă doriţi informare”, a spus viceprimarul Dan Diaconu. Primarul Nicolae Robu a atenţionat că „trebuie să facem distincţie între volumul de bani alocaţi în continuare pentru totalitatea lucrărilor care s-ar fi putut face şi ce s-a făcut. Noi am plătit ce s-a făcut. Toate aceste poveşti nu îşi au locul, cine doreşte să facă verificare poate avea acces la toate documentele pe baza cărora se fac plăţile pe baza recepţiei pe volum de lucrări. Horticultura are tarife mai mari şi în zona centrală este vorba de manoperă voluminoasă şi pricepere din partea celor care o fac. Sumele pe care le-au cheltuit celelalte societăţi care se ocupă de spaţii verzi în alte sectoare ale oraşului sunt rezultate din volumul de lucrări efectuat pe teren la tarifele acelea mai mici rezultate în urma licitaţiilor”.

Tot în cadrul rectificării de buget de astăzi au fost alocaţi 4,3 milioane de lei penttru RATT.

7 COMENTARII

  1. Ard de nerăbdare ca CJT sa preia Aeroportul Timisoara si sa cer si eu in plen președintelui Titu Bojin sa-i taie salariul directorului Dan Idolu! Sa vad ce mai zice friptiristul asta!? Normal ar fi sa-i plătim pe toți pe baza de performanța managerială. Daca ar fi asa, Idolu ar fi șomer…
    Sa-i dea lui 2000 RON!!!

    • Esti un habarnist. Presupun ca esti tu manager bun competent? Hai sictir.Mai bine ti-ar taia Dumnezeu tie din prostie!

    • Dupa comentariul tau ai ceva personal cu domnul director.Nu esti frustrat ca ai fost dat afara cel mai probabil pentru incompetenta in vremea cand era PDL in marea lui glorie iar director a fost Samartinean(pdl )cand au fost angajati doar sa fie la numar? Invidia asta cum doare, nu?

  2. Voi care nu ati gindit vreo afacere, nu puteti decit cearta ,sa faceti. Lasati-mi sa va conduc ,sa va fac profitabila,aceasta constructie bolnavicioasa . Sa nu pierdeti si finantarea UE. Iar plata ceruta, e cit plata consilierilor personali ai primarului si a menajerului orasului, insumate. Doamne ajuta!

  3. Doamne dai minte la acest ROBU ca-ci numai după amanta Grebla se ia si ii pe lângă cu tot ce se întâmpla in oraș,
    Dle Roaba arăt ce ați făcut cu laudat buget de 300 milioane euro anul trecut si 310 milioane euro de anul acesta……, ca toate proiectele mari din oraș sunt cu fonduri europene care vin de la vechea conducere a primăriei,
    Sau mai bine te întreb unde mergeți la iarna in concediu cu dl Dinulescu ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.