Robu i-a umilit pe țigănușii aduși sâmbăta la școală ca să le...

Robu i-a umilit pe țigănușii aduși sâmbăta la școală ca să le dea ghiozdane electorale, spunându-le să se spele și să nu cerșească GALERIE FOTO

9
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1914292348">

nicolae robu caiete scoala

Ora 9.45, curtea şcolii generale numărul 15, din Timişoara. Două mame de etnie rromă întră cu copii lor de mână. Aici se dau ghiozdanele, întreabă pirandele care dispar urgent sub îndrumarea potarului. Alte câteva minute mai târziu un BMW cu numere străine parchează lângă şcoală. Din el ies o mamă necăjită de mână cu copilul ei. Sunt tot de etnie rromă şi au venit la şcoală să ridice ghiozdanele pe care primarul Nicolae Robu a venit să împartă.

La ora 10, punctual ca niciodată, edilul şef descinde în curte. Bucuros mai ceva ca un copil în prima zi de şcoală, edilul dă fuga în clasă, unde se aşează tocmai la catedră. Aşteaptă preţ de câteva minută să se adune presa şi cei 20 de copii veniţi după cadouri şi începe discursul. În stil Becali, fapta bună e detaliată la maximum de primarul care le explică elevilor de ce şcoala e importantă în viaţă. După un scurt discurs, Robu se erijează în Moise şi le explică copiilor poruncile elevului silitor. „Să nu furaţi, să nu minţiţi, să veniţi la şcoală, să învăţaţi” şi nu în ultimul rând „să vă spălaţi”. Rapid se trece la prezentarea echipamentelor din dotare. Din nou cel mai bucuros copil din sală e chiar primarul Nicolae Robu care vede o bucată de hârtie mov în rechizite şi întreabă „ştiţi ale cui sunt culorile alb-violet?” Bucuros că primeşte răspunsul Poli, primarul exclamă „dacă nu ştia nimeni, vă luam ghiozdanele şi plecam cu ele”. După cadorisirea micuţilor, edilul se grăbeşte spre ieşire. „Să vii la şcoală că se dau rechiziţii”, se aude în spatele său, replica unei mame.

Alaiul din primărie pleacă spre şcoala generală numărul 1. Aici primarul e aşteptat ca la carte. O curte plină de elevi aşteaptă bucuroşi, alături de mame sau bunici să vină edilul cu cadourile. Pe uşa de la curtea şcolii tronează mare un afiş „În şcoală nu se ţipă”. Grăbit, primarul ajunge în mijlocul elevilor. Bucuros de audienţa mare, reia discursurile despre necesitatea şcolii şi poruncile la care adaugă „să nu cerşiţi”. Elevii află, la fel ca şi cei de la şcoala 15, că primarul nu are nimic cu rromii, doar cu cei bogaţi care îşi construiesc palate cu turnuleţe ilegale, asta deşi presa scrie că ar fi rasist.

Odată lămurit subiectul arzător edilul întră şi mai bine în rol şi se joacă de-a magicianul. Scoate rând pe rând rechizitele din ghiozdan şi face inventarul mai ceva ca un magazioner cu state vechi. În vreme ce copiii cu ochii sclipind de fericire îşi iau în primire ghiozdanele, Robu se pregăteşte de plecare, nu înainte de a cere ca acţiunea din curtea şcolii să fie filmată de şoferul său. Odată terminată operaţiunea de pe „platoul de filmare”, edilul pleacă, nu înainte de a discuta cu două doamne care se plâng că stau în Kuntz şi nu au curent. Bucuria edilul creşte exponenţial când o doamnă cu un copil şi poşetă de firmă, asortată cu ghiozdanul pomană, vin să îşi facă o poză cu el.

9 COMENTARII

  1. Domna jurnalist Loredana Codruţ, nu cred că aveţi intergitate socială, ca să nu mai vorbim că din punctul meu de vedere, nici măcar nu aveţi ce căuta să postaţi un astfel de articol. Unde vă este omenia, chiar când mergei acasa la dumneavoastră vă puteţi privii mama în ochii, în condiţile în care sunteţi o pramatie, ce face doar să manipuleze şi încearcă să distrugă ceea ce alţii încearcă să facă bun ?
    Îmi este sila de asemenea oameni, întrebarea e: tu te suporţi pe tine, ca lichea şi pramatie socială?

  2. Este un gest frumos si nu trebuie criticat ci felicitat.
    Si eu iubesc pe POLI si orasul TIMISOARA, mai mult am s-a
    iubesc orasul atunci cind cineva va indrazni s-a faca ordine in actele caselor ocupate de tigani, iar cei vinova-ti vor fi pedepsiti {din orasul florilor am ajuns orasul tiganilor}.
    S-a fim intelesi nu am nimic cu aceasta etnie,dar au ocupat orasul prin frauda si teroare……DOMNILOR din Primarie si
    Justitie trezitiva, nu va bateti joc de acest oras, a-ti ajuns s-a le dati si SPITALELE, CHEAR NU VA ESTE RUSINE?

    • nu mai comentez sa u inmultit prea repede si au legile lor,traiesc de cel putin 15 ani intre ei.Nu mai suport si politia nu face nimica.Daca fac o plangere vin la mine la usa si se afla cine face plangerea.E corect?

  3. De ce trebuie ironizati oamenii la nivelul carora nu reusim sa urcati ??? Invidia,ciuda, prostia,rautatea? Cautati-va o meserie in care rautatea este proba eliminatorie ! Nu incercati sa ne otraviti si pe noi !

  4. luchi.poate luci
    Frate ma dezamagesti. Tu,roman ca si mine,ti-ai batut joc de limba romana din toate pozitiile.
    Sunt ei „tigani” dar probabil limba lor o vorbesc si o scriu mai coret decat tine/dumneavoastra.
    O seara faina iti doresc si iti dau si un sfat asa ca de la roman la roman 😉
    In loc sa iti bati capul din cauza lor ia pune tu mana pe o carte si o sa vezi acolo provocare

  5. Va veni si vremea cand tiganii vor fi trasi la raspundere. Europa a luat masuri. Prima masura este cresterea efectuarii platilor cu cardul. Ex: In Norvegia 87% din plati se fac cu cardul, iar pana in 2020 vor sa ajunga pana la 98%. Intrebarea mea este: Sunt tigani in Norvegia? Prea putini pentru ca la cersit n-or sa stea ei cu POS-urile. Ei… pe langa acest exemplu cam asa se pune problema si la nivelul uniunii europene. Prin aceasta masura a platilor cu cardul, scade evaziunea fiscala, bla bla bla, dar scad si sansele ca tiganii sa mai castige din cersit, si alte lucruri ilegale, prin urmare vor veni tot mai multi acasa… unde mai devreme sau mai tarziu se va isca o adevarata revolta din partea romanilor. Daca nu va fi asa sa-mi spuneti mie cum vreti.

  6. Am fost acum doi ani intr-un circuit in nordul Europei:Suedia, Norvegia si Danemarca si am vazut tigani care vorbeau romaneste la cersit De exemplu: in Bergen doi comercianti romani discutau intre ei ca se tem ca au sosit in oras 200 de tigani si trebuie sa isi pazeasca mai bine marfa, Unul dintre comercianti in piata spunea ca el se prezinta a fi spaniol ca sa nu aiba probleme. In Lillehammer un alt tigan cersea si a fugit dupa grupul nostru cind ne-a auzit vorbind romaneste.
    Intradevar sint mai putini tigani dar sint la cersit.Acolo salariile sint mai mari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.