Defrișări MASIVE ale pădurilor din județul Timiș. Câte amenzi și dosare penale...

Defrișări MASIVE ale pădurilor din județul Timiș. Câte amenzi și dosare penale au fost întocmite pentru tăierile ilegale

0
DISTRIBUIȚI

defrisare41 de locuitori din județul Timiș, care au tăiat ilegal arbori, s-au ales cu dosar penal, iar alți 39 de proprietari de păduri care au refuzat să încheie contracte cu ocoalele silvice din județ, conform legii, s-au ales cu o amendă de 1.000 de lei. Aristotel Vișoiu, inspector-șef la Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Timișoara, a declarat, astăzi, în timpul ședinței Colegiului Prefectural, că cele mai multe defrișări ilegale se înregistrează în zona Criciova și Lugoj.

“În aceste zone, proprietarii refuză să încheie contracte cu ocoalele silvice.


Acest volum de tăieri ilegale se înregistrează în pădurile proprietatea persoanelor fizice. Am constatat până acum 1.600 de metri cubi de lemn tăiat ilegal în județul Timiș, din care grosul este în aceste zone. Așa cum prevede legea, acolo unde valoarea constatată de inventar este de peste 500 de lei, se formulează plângere penală, iar dosarele au fost înaintate Parchetelor din zona Lugoj pentru cercetare. Pentru proprietarii care nu încheie contracte cu ocolul silvic, se prevede o sancțiune contravențională de 1.000 de lei și, spre dezamăgirea noastră, nici după aplicarea acestor sancțiuni, proprietarii nu au încheiat contracte cu ocolul silvic”, a explicat Aristotel Vișoiu.

Reprezentantul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare Timișoara a ținut să precizeze că dintre toate județele țării care au peste 100.000 de hectare de pădure, județul Timiș are cel mai mic volum de tăieri ilegale. Mai mult, anul trecut, deși în județul Timiș ar fi putut fi tăiați legal 340.000 de metri cubi de lemne, s-au tăiat cu 60.000 de metri cubi mai puțini. “Cred că acesta este un element care să încurajeze opinia că nu se taie chiar atât de mult cât se vorbește, în județul Timiș. Dar e și rău că nu se taie cât s-ar fi putut tăia pentru că uneori pădurea îmbătrânește și calitatea lemnului are de suferit”, a mai precizat inspectorul-șef Aristotel Vișoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.