Deputatul PSD Sorin Grindeanu, despre ofițerii acoperiți printre candidații la președinție: „E...

Deputatul PSD Sorin Grindeanu, despre ofițerii acoperiți printre candidații la președinție: „E un teribilism tipic Băsescu”

0
DISTRIBUIȚI

basescu vizita sannicolaul mare 10

Invitat în studioul HDV la emisiunea PRESSLAERT LIVE, deputatul de Timiș Sorin Grindeanu consideră că președintele Traian Băsescu a aruncat o „fumigenă” ieri, când a indicat că printre candidații la președinția României ar putea fi agenți acoperiți ai serviciilor de informații.

„Încă mai cred că au timp candidaţii, înainte de a-şi depune candidaturile, să spună public, să îşi competeze CV-ul, dacă au fost cumva sau nu ofiţeri acoperiţi”, a spus Traian Băsescu, într-o emisiune a postului B1 TV. Întrebat dacă va spune el cine nu şi-a completat CV-ul, în cazul în care candidaţii nu o vor face, preşedintele Băsescu a răspuns: „Da, pentru că am obligaţia să o spun, am obligaţia să o fac. Există lege care interzice serviciilor să îşi facă cunoscute reţelele, ofiţerii acoperiţi, ofiţerii descoperiți etc., dar când discutăm despre funcţia de preşedinte al României, nu poţi să nu informezi”.


Preşedintele a adăugat că nu spune nimeni că trebuie ca acel serviciu să facă publică această informaţie, pentru că nu are voie prin lege, dar candidatul are obligaţia să o facă.

Sorin Grindeanu, deputat de Timiș și membru în comisia de control a SRI, este de părere că aceste declarații nu vor duce la nimic. „Președintele României, prin funcția pe care o are, este cel mai informat om din țară, și e normal să fie așa, fiind și președintele CSAT. În momentul în care ai asemenea informații clasificate, nu cred că e normal să le și spui public. Dacă este așa, deși nu cred că este, dacă va ieși peste două săptămâni și va spunea că Macovei, sau Ponta sau Iohannis este agent sub acoperire, nu cred că va crea o foarte mare emulație în rândul românilor. Părerea mea personală este că e un teribilism tipic Băsescu și nu va face nimic. Nu cred că va da niciun nume. E un teribilism cu care ne-a obișnuit și dinainte de a fi președinte”, a spus Sorin Grindeanu la PRESSALERT LIVE.

Deputatul PSD a vorbit și despre ideea suspendării președintelui chiar pe finalul mandatului, considerând că ideea are atât puncte bune, cât și puncte slabe. „E greu să spui acum dacă e bine sau nu să se facă un referendum pentru demiterea președintelui. Un plus ar fi faptul că ar clarifica lucrurile în ceea ce privește candidații la președinție. Dacă doresc o continuare a politicii lui Traian Băsescu, nu vor susține acest referendum. Dacă nu doresc, îl vor susține. Un minus, din punctul meu de vedere, e că ar fi simbolică această suspendare. Sunt chestiuni care poate ar irita și ar arăta o Românie instabilă în ochii partenerilor noștri internaționali”, a mai spus Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.