Fanii LEGENDAREI trupe timişorene care revine pe scenă după 21 de ani...

Fanii LEGENDAREI trupe timişorene care revine pe scenă după 21 de ani aşteaptă cu nerăbdare evenimentul. Vezi cum poţi câştiga bilete la concertul Pro Musica VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

promusica

Mult aşteptatul concert de comeback al legendarei formaţii Pro Musica, care va avea loc în 5 octombrie la Filarmonica Banatul din Timişoara, are parte de un feedback intens în rândul melomanilor. Primul concert – după 21 de ani de pauză – al formaţiei care a scris istorie în rock-ul românesc va fi filmat, urmând ca în viitor să se lanseze şi un DVD cu acest eveniment.

Fanii legendarei formaţii, care a susţinut primul concert în data de 15 ianuarie 1973 la Liceul Pedagogic din Timişoara, îşi amintesc cu drag de cele mai memorabile momente din istoria trupei. „În cursul anilor ’83-’87 am fost un foarte apropiat fan şi prieten al muzicienilor, eram Rocker la Pro şi participant în cadrul proiectului (din păcate rămas nefinalizat din cauza tovarăşilor de atunci) «Introducere într-un concert BaRock», o operă Rock-Baroc, cu circa 20 de figuranţi, începând de la saltimbanci şi soldaţi până la nimfe şi amoraşi, cu regie de lumini cu contribuţia regretatului Lelu Bihoi cât şi a distinsei Miriam Cuibus. O nebunie de operă cu prelucrări din muzica medievală şi clasică şi nicidecum a folclorului autohton, ceea ce i-a făcut să se distingă în totalitate de fenomenul Phoenix, cu care am fost tentat să-i compar într-o primă fază. La fel ca şi trupele mari, au creat sound-ul Pro Musica! Unici în România şi, din păcate, fără niciun album scos cu Dixi Krauser (până în ’89) pentru că «Schwabul» era cu actele depuse. Un fenomen muzical al anilor 80, prea puţin mediatizat şi digerat de mitici (excepţie Club A). Cred că Pasărea P este piesa care, de departe, reprezintă ceea ce Stairway to Heaven reprezintă pentru Led Zeppelin, este piesa cu care se identifică Pro Musica. Mi-e greu să aleg poziţia a doua între Circe şi Păunul, Metamorfoze sau Rockul Baroc. Piesele şlăgăroase precum Curcubeul, – piesă de rezistenţă – de început de concert, ar fi următoarea alegere şi nu neapărat în ultimul rând, Şi Dacă. Pro Musica este un manufacturier de muzică bună, exclusivistă, pentru o audienţă cu un înalt standard de percepţie“, spune Eugen Manole, un mare fan al formaţiei.

Ca un preambul la concertul aniversar din această toamnă, membrii trupei Pro Musica au postat o serie de imagini inedite din istoria formaţiei pe pagina lor oficială de Facebook, fanii legendarei trupe fiind extrem de încântaţi de acestă idee.


„Noi am fost copiii de trupă, eu am fost fantoma. Pro Musica este cea mai bună trupă românească din anii 80, cu o forţă care greu se poate găsi astăzi în rock-ul românesc. Eu am ajuns în preajma lor în 1983, datorită PM 6. Opera rock care trebuia să fie lansată în 1984, cu o coregrafie de excepţie, cu o mulţime de figuranţi, după luni de repetiţii, a fost refuzată de tovarăşi, în condiţiile în care s-a făcut practic un spectacol doar pentru ei! Cea mai bună piesă a lor este Circe şi Păunul. Cea mai frumoasă amintire de-a mea este concertul Pro Musica de la Casa Tineretului, ultimul al lui Dixie. Alte amintiri faine sunt baxurile de vodcă Wyborowa din sala de repetiţii“, spune Branko Bata Popov, un alt mare fan al legendarei formaţii.

Concertul de „comeback” al legendarei formaţii Pro Musica va avea loc în data de 5 octombrie, la Filarmonica Banatul, de la ora 19.00, sub logo-ul „Pro Musica 41” și cu motto-ul „Vreme trece, vreme vine… Toate-s vechi şi nouă toate”, versurile de început din Glossa lui Mihai Eminescu. Recitalul formaţiei vine la 21 de ani după ultimul concert susţinut de Pro Musica şi la 41 de ani de la înfiinţarea formaţiei. Pe scenă vor urca Ilie Stepan, Dixie Krauser, Grigore Bujor Hariga, Lică Dolga, Mario Florescu, Doru Apreotesei, Doru Eugen Iosif, Horea Crişovan şi George Găină, alături de invitaţii Radu Rotaru, Dana Borţeanu şi Vera Ciocan. Biletele pentru concert s-au pus în vânzare la Casieria 2 a Filarmonicii Banatul (în holul de la intrare, partea opusă faţă de Casieria 1 a Filarmonicii), la preţuri cuprinse între 30 şi 50 lei.

Organizatorii evenimentului le oferă cititorilor PRESSALERT.ro 11 invitaţii valabile pentru o persoană la acest concert de neratat pentru melomani. Fanii Pro Musica pot participa la un concurs extraordinar pe www.pressalert.ro, înscriindu-se până în data de 1 octombrie 2014 la ora 12, la newsletter-ul nostru. Tragerea la sorţi a câştigătorilor va avea loc în după-amiaza zilei de 1 octombrie, iar câştigătorii celor 11 invitaţii la acest concert vor fi anunţaţi pe site.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.