Festivalul de Muzică Veche, în plină desfășurare, la Timișoara. Ce program special...

Festivalul de Muzică Veche, în plină desfășurare, la Timișoara. Ce program special au stabilit organizatorii

0
DISTRIBUIȚI

afis festival muzica veche

Biserica evanghelică lutherană de la punctele cardinale, recunoscută pentru acustica sa excelentă, găzduieşte, până la sfârşitul acestei luni, cea de-a IX-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche Timişoara, un eveniment cultural internaţional intrat deja în tradiţia muzicală a oraşului şi care se înscrie, totodată, în suita manifestărilor culturale menite să susţină candidatura oraşului la titlul de capitală culturală europeană. „Festivalul de muzică veche caută să restaureze o concepţie expresivă, vie, sinceră, caracteristică spiritului baroc, ghidată de o documentare precisă şi o experienţă confirmată în concert dar mai mult decât orice, plăcerea de întâlnire prin intermediul muzicii. Îşi propune prin stilul interpretativ bazat pe restaurarea tehnicilor interpretative specifice stilului baroc bivalent secolelor XVII-XVIII să promoveze muzica din această perioadă” spune Codrin Emandi, fondatorul La Follia Baroque Ensemble, Societatea Musica Antica şi organizatorul acestor festivaluri în Timişoara.


Festivalul îşi propune ca în fiecare an să reînvie muzica unei epoci apuse, care şi-a pus însă o amprenă care dăinuie în patrimoniul muzical european. Este un prilej oferit timişorenilor de a  asculta nume faimoase ale muzicii vechi, lucrări de renume cuprinse în programul festivalului.

În această seară, lucrările din programul intitulat „Lagrime mie”, vor fi susţinute de soprana Ingeborg Dalheim şi de Thomas Boysen, la vihuela, ghitară barocă şi teorbă, iar lucrările programate pentru seara de sâmbătă, intitulată „Le strade del cuore”, îi vor avea drept protagonişti pe tenorul Marco Beasley, Stefano Rocco la archlute şi chitară barocă şi pe Fabio Accurso la lăută. Seara de luni, „Barytonul la curtea Prinţului Eszterházy”, cuprinde lucrări de Joseph Haydn iar în 23 septembrie, în cadrul programului „”Telemann şi spiritul francez”, vor putea fi ascultaţi interpreţi la vioară barocă, traverso, violoncel baroc şi clavecin. Programul serii din 28 septembrie, „Il teatro alla moda” este dedicat lui Antonio Vivaldi şi nu mai puţin de nouă solişti îi vor interpreta muzica la vechi instrumente. Ultimele două seri ale festivalului din 29 şi 30 septembrie, „Per il Salterio” şi „Think subtilior”, care vor încheia festivalul, cuprind, de asemenea, lucrări de muzică barocă interpretate cu  instrumente de epocă. Toate concertele încep la ora 20,00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.