A început școala fără profesori în județul Timiș. Unde este situația cea...

A început școala fără profesori în județul Timiș. Unde este situația cea mai gravă și cine îi supraveghează pe elevi

0
DISTRIBUIȚI

profesor_tabla-640x426

Școala a început de o săptămână, însă nu toți elevii au profesori la clasă, în județul Timiș. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, nu mai puțin de 400 de posturi sunt neocupate. Inspectorii școlari spun că, până la găsirea profesorilor doritori să le predea copiilor, directorii trebuie să se asigure că cineva îi supraveghează pe elevi în timpul orelor.

La fel ca în anii precedenți, la Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau” există cele mai mari probleme, și asta pentru că nu au fost găsite educatoare calificate care să le predea micuților în limba germană.


“Avem nevoie de 31 de educatoare cunoscătoare de limba germană. În total, sunt 99 de posturi de educatoare neocupate, dintre care 49 în limba română, 31 în limba germană și 13 în limba maghiară”, a explicat, astăzi, Cornel Petroman, inspector școlar adjunct în cadrul ISJ Timiș.

Potrivit inspectorilor școlari, aproape o mie de posturi au fost ocupate, în acest an, pe perioadă determinată cu suplinitori calificați. “48 de posturi au mai fost ocupate și de către cadre didactice asociate, dar calificate de a preda la clasă, însă care lucrează în alt domeniu, așa cum sunt preoții care predau religia. Mai avem și 91 de pensionari care au fost încadrați până la 15 septembrie”, a mai precizat Cornel Petroman.

Posturile libere vor fi ocupate prin concursuri care vor fi organizate la nivelul școlilor. În total, în județul Timiș sunt aproape 7.000 de posturi didactice, dintre care peste 5.500 sunt ocupate de profesori titulari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.