Ipoteză ȘOC prezentată de arhitectul Vlad Gaivoronschi la PRESSALERT LIVE. Ce s-ar...

Ipoteză ȘOC prezentată de arhitectul Vlad Gaivoronschi la PRESSALERT LIVE. Ce s-ar putea întâmpla cu palatele țigănești cu turnulețe din Timișoara VIDEO

1
DISTRIBUIȚI

turnulete 020Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, le-a declarat război deschis tututor proprietarilor de palate țigănești cu turnulețe din oraș și a solicitat ca fiecare astfel de clădire să fie verificată, nemulțumit fiind de aspectul lor. Pe de altă parte, arhitectul Vlad Gaivoronschi a explicat, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că noi, timișorenii, avem un mod de gândire subiectiv cu privire la aceste palate cu turnulețe.

“Într-un fel privim noi aceste palate cu turnulețe, subiectiv, unii dintre noi supărați că am mai pățit una, alta, și altfel văd cei din afară fenomenul.


Sunt oameni care remarcă faptul că este un fenomen unic. Fenomenul ăsta a prins contur. Îmi puteți garanta că peste 30 de ani, casele astea, nu toate, nu vor fi într-un circuit turistic cultural, ca și fenomen exotic? Nu poți spune nici alb, nici negru, depinde de situație”, a explicat Vlad Gaivoronschi.

Președintele Ordinului Arhitecților Timiș are și o explicație pentru faptul că astfel de palate țigănești cu turnulețe au fost construite în Timișoara. ”Acolo unde se fac abuzuri, acolo unde nu se respectă distanțele între vecini, acolo unde nu sunt autorizații de construcție, nu e bine, trebuie respectată legea de toată lumea. În Cluj nu vezi așa ceva, vezi la Huedin, vezi în altă parte. În Cluj sunt două comunități puternice, nu  a mai fost loc de turnuțele. Timișoara este un oraș multicultural, așa că poate nu întâmplător au apărut și turnulețele”, a conchis arhitectul timișorean.

1 COMENTARIU

  1. O etnie geniala! o etnie, care desi nu se omoara cu munca are palate cu turnulete; desi are palate cu turnulete nu plateste taxe, desi nu plateste taxe nici o institutie nu are treaba cu acest lucru. Sunt geniali!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.