Liberalul Ciprian Jichici la PRESSALERT LIVE: „Noi am primit plângeri de la...

Liberalul Ciprian Jichici la PRESSALERT LIVE: „Noi am primit plângeri de la primari ameninţaţi. La nivel judeţean PSD duce o campanie de racolare”. Pe ce teme s-a contrat cu pesedistul Alfred Simonis VIDEO

8
DISTRIBUIȚI

HC1_8255Spiritele s-au încins în această seară la PRESSALERT LIVE, unde invitaţii Ciprian Jichici (PNL) şi Alfred Simonis (PSD), ambii consilieri locali, au dezbătut subiecte fierbinţi legate de activitatea Consililui Local Timişoara şi a primarului Nicolae Robu.

Primul subiect a fost legat de opoziţia din CLT sau mai exact de faptul că de când PNL conduce primăria, Jichici nu mai are nemulţumiri, deşi lucrurile nu s-au prea schimbat faţă de vremea când primăria era condusă de ţărănistul Gheorghe Ciuhandu. După ce Simonis s-a plâns de „can-can-ul şi circul pe care domnul primar îl aduce în CL nu face bine Timişoarei”, Jichici a explicat că nu mai face opoziţie pentru că „este foarte normal să fie aşa, dintr-un motiv foarte simplu. Pe parcursul celor patru ani cât am fost consilier local primarul şi aparatul au refuzat sistematic să aibă orice fel de consultare cu consilierii PNL. Este normal ca în momentul în care PNL are primar să pot să îmi exprim părerea”.
Deşi susţine că nu este posibil ca jumătate din proiectele CLT să fi fost introduse ulterior pe ordinea de zi, Jichici spune că „pot înţelege ca unele proiecte să fie aduse suplimentar la ordinea de zi, dar eu rămân la hotârârea că nu este sănătos ca pe masa consilierilor să vină proiecte aduse în ultimul moment”.

Legat de lupta pentru atragerea consilierilor locali în PNL şi PSD, Jichici a spus că „e o situaţie total aberantă creată de un guvern PSD care aşa înţelege să conducă o ţară în condiţiile în care se schimbă regulile din mers.


Această infamă ordonanţă a fost adoptată de guvernul PSD. Eu nu cred că cineva poate fi pus la zid că profită de efectele ei. Mi se pare de o ipocrizie fără seamă poziţia PSD care critică PNL pentru că a acceptat înscrierea a doi consilieri PP-DD. Noi am primit plângeri de la primari ameninţaţi. La nivel judeţean PSD duce o campanie de racolare”. Jichici a conchis că PSD este în stare să legalizeze chiar şi crima, în vreme ce Simonis a spus că ştie deja că partenerul său de CLT nu este mulţumit că trebuie să susţină candidatura lui Klaus Iohannis la preşedinţie.

Un ultim subiect fierbinte a fost legat de decontările ilegale făcute de Primăria Timişoara către firmele Tradecomia şi Rogera, decontări atestate de un raport al Curţii de ConturiJichici a comentat că „nu cunosc acest raport al Curţii de Conturi. În momentul în care cineva îmi va spune în faţă o sentinţă definitivă care arată ilegalităţi, fie ale unui coleg, fie ale primarului voi fi primul care va spune că acest om a încălcat legea şi nu mai are susţinerea mea”.
Simonis la rândul său a menționat că „s-a spus că au preţuri cu 70% mai ieftine. Vedem acum că au adus prejudiciu de câteva milioane de lei. Domnul primar spunea că va organiza o licitaţie pentru a atribui aceste contracte. Curtea de Conturi a constat că acestă sociatate, Rogera, a creat un prejudiciu de câteva milioane de lei la Primăria Timişoara”.

La final ambii invitaţi au conchis că, cel puţin în acest an, apele nu se vor limpezi în Consiliul Local Timişoara.

8 COMENTARII

  1. Zotlöterer: ”Am împușcat un francez de la spate. Mergea pe bicicletă”.

    Weber: ”De aproape?”

    Zotlöterer: ”Da.”

    Heuser: ”Voia să te ia prizonier?”

    Zotlöterer: ”Prostii. Voiam bicicleta.”

  2. Simonis asta s-a contrazis singur de 6 ori.Ori nu stie sa vorbeasca,ori nu stie ce vrea.Nici alalalt nu e e mai presus.nu inteleg de ce face Simonis impermanenta gestul ala cu nasul.Circar de meserie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.