Locuitorii unui cartier din Arad au blocat drumul spre Timișoara. Care este...

Locuitorii unui cartier din Arad au blocat drumul spre Timișoara. Care este motivul protestului

0
DISTRIBUIȚI

protest aradul nou 1

Peste 200 de persoane, locuitori ai Coloniei din Aradul Nou, au ajuns să întrerupă temporar traficul pe Calea Timișorii, într-un protest spontan desfășurat sâmbătă după-amiaza.

Nemulțumirile arădenilor se leagă de inexistența drumurilor asfaltate în zonă, deși autoritățile promiseseră de ani de zile că vor remedia situația, relatează aradon.ro.

„Drumurile au fost sparte cu trei ani în urmă, pentru lucrările de canalizare. Asta este a treia iarnă în care ne confruntăm cu situaţia pe care o vedeţi. Foarte multă lume care nu are maşină e nevoită să circule pe jos. Dacă oamenii au nevoie să meargă până în Aradul Nou la farmacie să-şi ia o cutie de medicamente, trebuie să-şi ia cizmele de cauciuc în picioare ca să treacă prin această zonă.


Pentru cei care avem maşini, întreţinerea acestora costă de trei ori mai mult. Nu am avut asfalt aici, străzile Constituţiei şi Câmpia Turzii au fost pietruite, dar în urma lucrărilor s-au transformat, toate, într-o baltă de nămol. Nemulţumirea noastră este legată de starea sub orice critică a drumurilor pentru că nu putem merge nici măcar pe jos, iar cu maşina se trece foarte greu. Solicităm autorităţilor să ia măsuri, să facă ceva pentru că nu mai putem continua în acest fel” – spune Adrian, în numele locuitorilor Coloniei, citat de sursa menționată.

Protestatarii au pronit într-un marș pașnic și au ajuns pe Calea Timișoarei din Arad, arteră pe care au blocat-o pentur scurt timp, traversânt, cu toții, pe trecerea de pietoni, de câteva ori. În apropierea zonei afectate de lipsa asfaltului locuiește și primarul Gheorghe Falcă, însă acesta se afla la București pentru lansarea candidaturii lui Klaus Iohannis.

protest aradul nou

Foto: aradon.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.