Mai mulți pacienți din vestul țării, operați de cei mai buni chirurgi...

Mai mulți pacienți din vestul țării, operați de cei mai buni chirurgi urologi din Europa, la Timișoara. Ce eveniment inedit are loc

0
DISTRIBUIȚI

viorel bucuras

Orașul de pe Bega este gazda, în perioada 18 – 19 septembrie, a unui eveniment medical important. Este vorba despre primul Simpozion Internațional „Clasic și modern în endourologie”, la care sunt invitați la participe specialiști din țări precum Turcia, Germania, Marea Britanie, Italia sau Franța.

Simpozionul este organizat de Clinica de Urologie a Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și constă în mese rotunde, dezbateri, dar și în operații endoscopice urologice transmise în direct din sălile de operație ale Clinicii de Urologie din Spitalul Județean Timișoara.


Astfel, mai mulți pacienți cu afecțiuni urologice din vestul țării vor avea șansă să fie operați de cei mai buni chirurgi urologi din Europa.

„În acest moment, se realizează două operații de prostată și urmează una de tumoră de vezică urinară, iar mâine o să fie operații de litiază urinară, folosindu-se tehnici devenite clasice în urologie, cât și metode mult mai noi, cum ar fi utilizarea laserului în medicină și noi tehnologii, precum rezecția bipolară. Avem 60 de persoane în sala de conferință”, a precizat Viorel Bucuraș, șeful Clinicii de Urologie. Pacienții care vor fi operați în cadrul simpozionul au vârste cuprinse între 20 și 70 de ani, iar intervențiile chirurgicale minim invazive se vor realiza cu aparatură de ultimă oră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.