Marilen Pirtea, pe urmele lui Nicolae Robu. Candidează rectorul Universității de Vest...

Marilen Pirtea, pe urmele lui Nicolae Robu. Candidează rectorul Universității de Vest la Primăria Timișoara, în 2016? Ce dezvăluire în PREMIERĂ a făcut VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

marilen pirtea3Marilen Pirtea a fost unul dintre numele vehiculate pentru a candida din partea PSD pe Colegiul 3, pe postul de deputat, rămas vacant după demisia Mariei Grapini. Rectorul Universității de Vest din Timișoara a recunoscut, în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că i s-a făcut o astfel de ofertă de a candida și chiar că s-a întâlnit cu premierul Victor Ponta. “Am avut mai multe întâlniri cu Victor Ponta, în mai multe contexte. Nu am discutat niciodată cu Victor Ponta intrarea mea în PSD, mi s-a făcut această ofertă de a candida pe colegiul respectiv, fiind susținut de PSD, dar niciodată nu s-a pus problema intrării mele în vreun partid politic din această țară. Niciodată, nimeni nu mi-a propus sau forțat intrarea în vreun partid politic”, a explicat Marilen Pirtea.

Rectorul Universității de Vest a amintit și despre situația căminului de lux care ar fi trebuit construit în Complexul Studențesc, însă guvernanții doar au promis că vor mai aloca fonduri, după prima tranșă de 900.000 de lei primită la începerea lucrărilor.


Întrebat dacă crede că Ministerul Educației nu a mai alocat fonduri pentru că nu a acceptat să candideze pe Colegiul 3 deputați, Marilen Pirtea a precizat că “nu vreau să cred că promisiunile ministerului, care au început să se rărească, au legătură cu acest aspect. Am avut promisiuni de a primi fonduri pentru a putea continua lucrările la cămin, de aceea am și acceptat acele discuții cu privire la o posibilă candidatură. Se preconiza un anumit sprijin pentru universitate”.

Provocat de moderatorul emisiunii, care l-a întrebat dacă și-ar dori să fie ministru al Educației, Marilen Pirtea a declarat că și-ar dori o astfel de poziție în Guvern, însă “doar dacă voi putea face ceea ce gândesc, voi putea face ceva pentru societate. Dacă voi fi o marionetă, nu-mi doresc o astfel de poziție”.

Întrebat, în finalul emisiunii, dacă se gândește să intre în politică și dacă se pregătește pentru o posibilă candidatură pentru administrația locală, Marilen Pirtea a ținut să precizeze că “eu, în momentul de față, am un mandat de terminat la Universitatea de Vest. La finalizarea mandatului, în 2016, mă voi uita în spate pentru a vedea ce am făcut în patru ani de zile, voi face o analiză și voi decide în ce mod mă voi implica în viața socială. Dacă va fi în universitate, în politică, în administrația locală, cu siguranță va fi o decizie pe care o voi lua atunci. Acum nu mă gândesc, nu premeditez nimic, nu fac niciun demers pentru ce va fi în 2016”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.