Ministerul Fondurilor Europene anunță: două universități timișorene primesc milioane de euro pentru...

Ministerul Fondurilor Europene anunță: două universități timișorene primesc milioane de euro pentru cercetare. De unde vin banii și ce proiecte inedite sunt în derulare

0
DISTRIBUIȚI

rectorat politehnica palatul loyd

Două universități de stat timișorene vor primi aproape nouă milioane de euro pentru implementarea a două proiecte inedite. Ministerul Fondurilor Europene a anunțat, ieri, contractarea de finanțări în valoare de 60 de milioane de euro pentru cercetare, dezvoltare și inovare. În total, la nivel național vor fi alocați bani pentru 17 proiecte aflate pe lista de rezervă pentru finanțări pe Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Potrivit reprezentanților Ministerului Fondurilor Europene, Universitatea Politehnica și Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” sunt cele două instituții care vor primi bani de la Uniunea Europeană.


Universitatea Politehnica are în derulare proiectul “Platforma integrată de cercetare-dezvoltare pentru comportarea construcțiilor la acțiuni extreme”, pentru care va primit 21 de milioane de lei. Cercetătorii își propun, prin intermediul acestui proiect, să afle cât de rezistente sunt construcțiile în caz de cutremur, explozii sau incendii și cum se comportă din cauza unor efecte ale schimbărilor climatice.

Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara va primi 19 milioane de lei pentru implementarea proiectului “Studiu multicentric privind utilizarea abordului robotic în corelarea scăderii nivelului de adipokine circulante din obezitate cu riscul aparației cancerului pelvin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.