„Monolog cu valiză”, un spectacol eveniment care va ajunge și la Timișoara....

„Monolog cu valiză”, un spectacol eveniment care va ajunge și la Timișoara. Când va avea loc

0
DISTRIBUIȚI

monolog-institut francez

Creat în urmă cu câţiva ani, spectacolul „Monolog cu valiză” (Epopeea unui mim vorbăreţ), de şi cu Guérassim Dichliev, a fost jucat până acum de o sută de ori în aproape 20 de ţări de pe întregul mapamond şi a fost invitat la numeroase festivaluri, spectacole de circ şi diferite instituţii, fiind primit cu mare emoţie de către publicul de toate vârstele.

Spectacolul este povestea unui bulgar, mim-idealist, care şi-a părăsit ţara de 20 de ani pentru a merge în „oraşul luminilor”, Paris. Valiza care îl însoţeşte, de nedespărţit de omul care o poartă, este în centrul atenţiei şi nu se ştie prea bine dacă omul duce valiza sau este purtat de aceasta. O ironizare a propriului destin dar şi speranţa zilei de mâine.

Monologul va fi jucat în această toamnă pe parcursul întregului traseu dintre Paris şi oraşul său natal, Svilengrad, traversând toate ţările şi frontierele din Franţa până în Bulgaria.


El va reuni arta, ecologia şi sportul, pentru că la realizarea lui contribuie un mim entuziast care merge pe bicicletă, fiind însoţit de stafful lui în maşină electrică. Visul lui Guérassim Dichliev este ca în 34 de zile să organizeze 34 de reprezentaţii în 34 de oraşe din şapte ţări europene, pentru a împărtăşi un sentiment personal care a devenit comun pentru sute de milioane de europeni. El militează, de asemenea, pentru respectul datorat diferitelor culturi şi tradiţii, comunităţilor şi indivizilor, naţionalităţilor şi etniilor, considerând că arta facilitează această toleranţă. Spectacolul de la Timişoara este programat să aibă loc marţi, 23 septembrie, ora 19,00, la Electric Theatre de pe strada Argeş nr. 18, preţul biletului fiind 20 lei. Reprezentaţia, care durează o oră, va fi urmată de o discuţie amicală cu artistul.

Guérassim Dichliev – Guéro pentru apropiaţi – a absolvit cursurile Şcolii Internaţionale de Mimodramă „Marcel Marceau” din Paris iar după obţinerea diplomei a fost invitat de celebrul mim să lucreze împreună, devenind asistentul acestuia şi profesor al şcolii. De-a lungul carierei a jucat alături de nume celebre precum Marcel Marceau, Magali Noël, Jacques Higelin, Emmanuel Vacca, Marie Trintignant, Michaël Youn, Raphaël sau Madona Bouglione. „Monolog cu valiză” a primit  în 2009 premiul I la Festivalul Internaţional de Mimă şi Teatru Fizic din Skopje.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.