Neprofesionalism

Neprofesionalism

1
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Prostia doare.


Ucide uneori și face gafe greu de stăpânit după ce au fost lansate și iscă un adevărat tsunami media. Exemplul cel mai la îndemână e știrea, publicată de un respectabil portal, cum că mitropolitul Banatului a trecut la cele veșnice. Că așa i-a venit cuiva, să sune pe la redacții și să spună. Iar jurnalistul în noua eră online-social media s-a obișnuit nu numai să ia de bun ceea ce i se șoptește la telefon „pe surse” sau să dea credibilitate de trei surse unei singure voci. Dar nici măcar nu verifică ci reproduce, până la punctuația greșită, ceea ce i se spune.

Am citit „știri” transmise anonim către redacții, în care jurnaliștii au relatat doar ce transmitea sursa, fără să își pună măcar o umbra de întrebare cu privire la onestitatea expeditorului.

1 COMENTARIU

  1. Geta, acest editorial este corect dar are imaginea românească cu capra vecinului. Adică: jurnalistul în cazul Mitropolitului a greșit din prostia de a obține senzație. Dar, ce părere ai despre jurnaliștii care folosesc munca altora în folosul lor, fără să respecte acea muncă? De ce nu faci editoriale despre jecmăneala din presă sau despre ipocrizie? Îți promit că le citesc cu mare drag. Până atunci, ești doar în descoperirea caprei … 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.