Noi controale ale Autorității Electorale Permanente. Câte amenzi au primit primăriile din...

Noi controale ale Autorității Electorale Permanente. Câte amenzi au primit primăriile din Timiș

0
DISTRIBUIȚI

vot generic

Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în perioada 15-19 septembrie 2014, 92 de controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. Filiala Vest a Autorității Electorale Permanente a aplicat un număr de 26 de sancțiuni: 9 amenzi în cuantum total de 9.000 lei și 17 avertismente, pentru nereguli legate de încălcarea legislației privind procesele electorale.

În Arad, la Primăria Cărand au fost aplicate două amenzi de câte 1.000 lei, la fel ca la primăria Lipova din același județ.


În județul Hunedoara au fost amendate primăriile Băcia și Certeju de Sus cu câte 1.000 de lei, în vreme ce în Timiș Primăriile Chevereșu Mare și Checea au primit și ele fiecare câte o amendă de 1.000 de lei. Restul de primării verificate au fost sancționate cu avertismente după cum urmează: În Caraș -Severin primăriile Doclin, Ocna de Fier, Dognecea și Tivcaniu Mare – câte două avertismente, la Arad primăria Zerind un avertisment, la Hunedoara, Hărău, un avertisment. De controale nu au fost scutiți nici primarii din județul Timiș, respectiv Cărpiniș și Șag, care au primit câte un avertisment.

Acţiunile de control au vizat verificarea modului de păstrare a registrelor cuprinzând listele electorale permanente, complementare și speciale, a modului de întocmire a listelor electorale, verificarea semnării listelor electorale de către persoanele abilitate, verificarea modului de actualizare a listelor electorale, verificarea efectuării de comunicări către judecătoria competentă teritorial cu privire la modificările operate în exemplarul listei electorale existent la primărie. Autoritatea Electorală Permanentă va continua controalele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.