Nu-l întoarceți pe Băsescu de la groapă

Nu-l întoarceți pe Băsescu de la groapă

6
DISTRIBUIȚI

dragos bota (3)

Candidatul Tăriceanu s-a trezit că trebuie, din nou, suspendat Traian Băsescu, ca să-și termine, cu vreo două-trei zile înainte, mandatul de președinte. Aflat în toate sondajele pe locul trei, dar la mare distanță de Ponta și Iohannis, actualul președinte al Senatului încearcă să forțeze cifrele. Dincolo de calculul său pur electoral, referendumul nu rezolvă nimic fundamental pentru poporul alegător. Nu înflorește economia, nu o să fie mai mare stabilitate în țară, nu o să crească nivelul de trai. În acest moment, suspendarea nu este decât un calcul egoist și care nu face decât să mai încarce factura alegerilor în mod inutil. 

Traian Băsescu are, oricum, după Constituție, zilele numărate ca și președinte.


Din ce în ce mai singur, rămas din toată garda sa pretoriană cu Elena Udrea și Emil Boc, se îndreaptă spre groapa sa politică. A începe acum procedura de suspendare este echivalent cu a da unuia în moarte clincă o doză mare de adrenalină. Așa cum a recunoscut chiar el, Băsescu se încarcă din confruntare, se hrănește din violența limbajului, coboară în noroi, oricât de adâncă ar fi groapa, pentru a se înfrunta cu adversarul. Dacă va fi inițiată procedura de suspendare a lui Băsescu va fi echivalentă cu întoarcerea mortului de la groapă. Și nu va face decât să crească simpatia în rândul poporului evlavios care-i va taxa pe cei care nu-l lăsă să se ducă în liniște la groapă. Plus că mortul-viu în campanie nu va mai ține cont de nicio regulă. Zicerea lui Ponta că plecarea lui Băsescu mai repede de la Cotroceni „înseamnă mai multă dreptate” rămâne o simplă zicere. Pentru că adevarata dreptate va fi când persoana fizică Traian Băsescu va da seama în faţa justitiţiei pentru toţi „scheleţii” din dulap. 

6 COMENTARII

  1. Ce sa intelegem Dragos ca in ultimele 2 luni de mandat Basescu are voie sa faca orice ? Se creeaza un precedent periculos : peste 5 ani cel care va fi ales presedinte acumva face la fel.. Constitutia trebuie respectata de presedinte oricate zile de mandat mai are…

  2. Nu pot sa nu comentez inutilitatea acestui articol, care pare sa concureze cu inutilitatea suspendarii lui Basescu. In plus constat si formularea de latrina3 pe care o folositi: aruncati niste cuvinte fara nici un argument, va exprimati (si probabil va si adresati lor) precum betivanii din carciuma de la sat care stiu cel mai bine politica, economie, fotbal si de ce nu fizica cuantica. Rusine!

  3. Bota, nu stii nimic de rezultatele corpului de control la Paechetele de la Timisoara? Te rog sa te informezi, sa faci o ancheta jurnalistica pe seama achizitiei, in 1999 a apartamentului din str. Mures, apartinand procurorului sef DNA, cu suma de 4.500 $.

  4. Prima chstie cu care ar fi sa plateasca e pierderea drepturilor ca fost presedinte: casa de la stat, senator pe viata, renta de fost presedinte si multe altele si asta se intampla doar daca isi pierde mandatul si nu si-l incheie…omorabil in nici un caz, cat despre „cadavrele din dulap” stai linistit ca si-a acoperit multe urme si dosare…de ce a predat arhiva securitatii pentru studiu asa linistit…? pentru ca dosarul lui a „disparut”, dar orice om normal si cu scaun la cap, care cunoaste datele unei ecuatii mai vechi stie ca nu puteai ocupa pe vreme „raposatului” functii mari la Anver fara sa fii „ciripitor” si fara sa dai cu subsemnatul la baietii cu ochi albastrii…si nici macar capitan de nava nu puteai fii fara sa-ti prezenti raportul la Secu’ cand te intorceai…nu chiar toti suntem spalati pe creier si nici n-am terminat scolile de dupa evenimentele din ’89 ca sa nu stim cum era si pe ce lume traim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.