Oameni relaxaţi şi show exploziv cu britanicii de la Asian Dub Foundation,...

Oameni relaxaţi şi show exploziv cu britanicii de la Asian Dub Foundation, în prima zi a Festivalului Plai GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-56958458">

plai (94)

Capul de afiş al primei seri din cea de-a 9-a ediţie a festivalului Plai, Asian Dub Foundation, au oferit un spectacol total, vineri seara, în incinta Muzeului Satului Bănăţean din Timişoara, show-ul lor energic fiind gustat pe deplin de spectatorii care au savurat combinaţia de dub, dancehall, ragga şi rock oferit de muzicienii britanici.

Ca în fiecare an, la faţa locului organizatorii au pregătit o serie de activităţi culturale, iar numeroşii parteneri culturali ai evenimentului le oferă celor prezenți o sumedenie de activităţi interesante. Binecunoscuta zonă de relaxare, dotată cu paleți și perne pe săturate a devenit şi de această dată un punct de atracţie, iar filmele care au rulat la Casa Filmelor au reprezentat adevărate delicatese pentru cinefili. Pe scena mică, Andreea Miltnerova şi a ei Balerină Magnetică au încântat audienţa. Rezidenţii Lights in Babylon au deschis concertele derulate pe scena principală, unde mai apoi formaţia Balako şi-a lansat albumul de debut Colours printr-un concert care a generat aplauze sincere din partea celor prezenţi. Cu rădăcini pe continente şi în culturi diferite, din Cuba până în România, din Mexic spre Ungaria şi Slovacia, membrii Balako sunt muzicieni profesionişti care au demonstrat că mixul lor de sound-uri diferite e de bun augur

Principala atracţie a primei seri, britaniciii de la Asian Dub Foundation şi-au început în forţă show-ul cu extrase din albumele lor recente „A history of now” şi „The signal and the noise”. Înainte de piesa „Flyover”, muzicienii britanici şi-au amintit de un episod cât se poate de şăgalnic, datorat pronunţiei lor la această piesă. „Ştim că pe aici, următoarea noastră piesă e numită Craiova. Deci, hai să cântăm împreună Flyover“, a rostit chitaristul celor de la Asian Dub Foundation, Steve Chandra Savale, spre amuzamentul fanilor.

Din păcate, numărul spectatorilor prezenţi în prima zi a festivalului Plai a fost sub aşteptări. Din fericire, oamenii prezenţi au fost cât se poate de relaxaţi şi au savurat pe deplin „bunătăţurile“ pregătite de organizatori. Programul celei de-a doua zile de PLAI Festival va suferi o mică modificare. Duquende, artistul anunţat de organizatori pentru cel de-al doilea concert al serii de astăzi, sâmbătă, 13 septembrie, şi-a anunţat imposibilitatea de a fi alături de spectatorii festivalului. „Juan Rafael Cortez Santiago – Duquende – a anulat concertul de la Festivalul PLAI din data de 13 septembrie datorită unor probleme de sănătate.” – spune un comunicat de presă din partea managerului artistului, sosit pe adresa organizatorilor. „În locul lui va veni Jose Antonio Martin Yanez, Salao, care a lansat recent primul lui album, Jara en el camino, cu versuri proprii şi versuri din colecţia literară Colleccion de Cantes Flamenco aparţinând lui Antonio Machado y Alvarez (Demofilo)”, se arată în acelaşi comunicat de presă.

Festivalul Plai continuă sâmbătă şi duminică cu o serie de concerte şi activităţi culturale. Biletele pentru acest festival costă 50 de lei (pentru o zi) şi 110 lei (pentru toate cele trei zile).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.