Operațiune de salvare pe Dunăre, după ce trei pescari au rămas blocați...

Operațiune de salvare pe Dunăre, după ce trei pescari au rămas blocați în mijlocul apelor învolburate VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

salupa frontiera dunare

Trei pescari, care nu au mai putut înainta pe Dunăre din cauza valurilor mari, au fost salvați, ieri, de polițiștii de frontieră de la Moldova Nouă. Oamenii legii i-au ajutat pe localnici să ajungă teferi la mal.

Apelați de un localnic, ieri, în jurul prânzului, poliţiştii de frontieră aflaţi pe un ponton MAI din localitatea Baziaş au sărit în ajutorul a trei persoane care se aflau la pescuit pe o barjă scufundată parţial în Dunăre.


Cei trei pescari nu reușeau să se întoarcă la mal, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Totodată, s-a primit o solicitare în acest sens şi din partea Poliţiei Transporturi Navale Moldova Veche.

„La faţa locului s-a deplasat un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Nouă cu o ambarcaţiune din dotare, lucrătorii noştri intervenind oportun pentru salvarea celor trei persoane care se aflau în dreptul km fluvial 1073 (pe o barjă scufundată parţial). Cei trei bărbaţi plecaseră la pescuit cu bărcile proprii din tablă, dar vremea a devenit nevaforabilă (vânt puternic şi valuri mari), fapt pentru care s-au văzut în imposibilitatea de a se întoarce la mal, motiv pentru care au cerut ajutor apelând 112. Cele trei persoane, cu vârste cuprinse între 27 şi 40 ani, domiciliate pe raza judeţului Caraş-Severin, respectiv Timiş, au fost aduse la mal în siguranţă de către poliţiştii de frontieră”, a declarat Mihaela Leș, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.