Peste patru sute de spectatori la concertul Thy Veils desfăşurat la biserica...

Peste patru sute de spectatori la concertul Thy Veils desfăşurat la biserica catolică din Piaţa Bălcescu GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1841123164">

Thy Veils Elisabetin by Gabriel Mafa 03 [1024x768]

Peste patru sute de spectatori au asistat la concertul celor de la Thy Veils, desfăşurat duminică seara la Biserica Catolică din Piaţa Bălcescu, unde melomanii au avut parte de o experienţă inedită, alături de unica formaţie timişoreană care a participat la ediţia din acest an a celebrului festival Sziget.

Evenimentul a fost susţinut de Daniel Dorobanțu (electronică), Manuela Marchiș (voce), Ana Telea (chitară) şi Radu Pieloiu (tobe, percuții, shakuhachi), de sunet s-a ocupat Attila Lukinich, la design & control lumini au fost Ovidiu Mihăiță, Ovidiu Hrin, Norbert Lovasz, de proiecţia video a avut grijă Florin Fâra, iar sonorizarea a fost realizată de Bogdan Racz & Cristian Popescu. Cei care nu au încăput în incintă au ascultat concertul de afară. Concertul a fost înregistrat şi va fi difuzat peste două săptămâni de TVR Timişoara.

„Acesta a fost, fără îndoială, cel mai fericit concert Thy Veils din totdeauna. Am trăit o senzație de deplină armonie alături de colegii mei, prietenii ce ne-au ajutat și susținut cu organizarea, sunetul și partea vizuală a concertului, și publicul care a participat extraordinar atât ca și număr cât și în adâncime.”, spune Daniel Dorobanţu. „Una dintre cele mai frumoase experienţe trăite în Thy Veils. Ce pot să spun în cuvinte este că am participat la manifestarea unei forme înalte a eleganţei în muzică, care într-un mod misterios mă ţinea şi parcă ţinea tot publicul într-o tăcere”, a declarat Manuela Marchiş.

„Concertul Thy Veils in Elisabetin a fost pur şi simplu fantastic, ambient plăcut, foarte tineresc şi totuşi relaxant. M-a fascinat faptul că nu s-a pus accentul pe «vedetisme» ci a fost lăsată muzica şi luminile proiectate să «vorbească», să ajungă la suflet. Cred că asta este şi chemarea noastră ca şi preoţi, să atingem sufletul uman”, a spus părintele Istvan Barazsuly, vicar parohial.

Fondat ca şi proiect de studio în 1995 de către Daniel Dorobanţu, Thy Veils devine nume pionier în muzica de ambient din România. Până în 2008 sunt produse patru albume de studio, un disc DVD cu eseuri video-ambient non-narative, colaborări cu alţi artişti, precum şi muzică pentru film. În 2008, după o călătorie în Noua Zeelandă, Daniel Dorobanţu produce o schimbare în modul de lucru, abandonând compoziţia în favoarea improvizaţiei şi transformă Thy Veils din proiect de studio în ansamblu. Anul 2010 începe cu un nou disc Thy Veils, îmbibat de spiritul nipon, trădând grija pentru detaliu, rafinarea inspiraţiei şi-un tușeu lesne explicabil prin experienţele avute de Daniel cu un an înainte, la Kyoto. Daniel semnează muzica pentru dans contemporan în colaborarea sa cu balerina Yin Yue (Shanghai, New York), colaborare ce este semnalată în New York Times, iar The Guardian este o altă cunoscută publicaţie ce va atrage atenţia publicului larg asupra numelui Thy Veils. Concertul „Thy Veils Live In Elisabethin“ a fost organizat de Asociaţia Support – Art.

Foto: Gabriel Mafa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.