Ponta: „Fac un apel la domnul Iohannis să nu mai folosească copiii...

Ponta: „Fac un apel la domnul Iohannis să nu mai folosească copiii în campania electorală”

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-630178066">

victor ponta la craiova 02_resize

Premierul Victor Ponta a afirmat, sâmbătă, că face ”un apel” la Klaus Iohannis ”să nu mai folosească copiii în campania electorală”, adăugând că Iohannis este ”ultimul om care poate să vorbească despre şcoală” şi că în şcoală lucrează profesori ”care nu fac averi din meditaţii”.

”Cred că este extrem de deranjant şi fac un apel la domnul Iohannis să nu mai folosească copiii în general în campania electorală. Dânsul face ce face şi tot la copii ajunge. Nu l-am văzut până acum să aibă vreo poziţie, de atâţia ani, legată de educaţie, nu-l văd în continuare şi, mai ales, nu l-am auzit care e soluţia, ce propune domnia sa, ce-ar face domnia sa în locul nostru, n-ar respecta Legea licitaţiilor publice, nu le-ar mai da manuale noi, ar face el manualele mai bune… Deci cred că folosirea copiilor în acest discurs politic extrem de populist este incorectă, denotă o mentalitate de politruc – şi ştiu ce înseamnă politruc – şi cred că domnul Iohannis este ultimul om care poate să vorbească despre şcoală”, a declarat ViVictor Pontasâmbătă după-amiază, la Sinaia, la finalul unei întâlniri pe teme de agricultură.

Premierul a precizat că în şcoală lucrează profesori ”care nu fac averi din meditaţii” şi că subiectul legat de manualele şcolare nu trebuie folosit ”în mod demagogic”.

”În şcoală lucrează profesori care trăiesc decent, care nu fac averi din meditaţii, iar de aceste lucruri, mai ales atunci când vrea să critice ceva (Klaus Iohannis – n.r.) ar trebui să spună cum zice dânsul, să nu respectăm legea, să interzicem să facă contestaţii? (…) Aş vrea să fac un apel ca totuşi în campanie electorală să nu folosim în mod demagogic, ca nişte politruci, un subiect atât de important care înseamnă după zece ani noi manuale”, a mai spus Victor Ponta.

Premierul a adăugat că dacă l-ar întreba pe Klaus Iohannis ”care manual crede că e mai bun de clasa întâia”, acesta ”habar nu are”.

Liderul PNL, Klaus Iohannis, i-a trimis, vineri, o scrisoare deschisă lui Victor Ponta în care îl acuză de ”cinism şi lipsă de respect faţă de milioanele de dascăli, părinţi, copii”, în condiţiile în care, în ziua în care acesta îşi lansează candidatura, elevii din clasele I şi II nu au manuale.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.